Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 Επίθεση χάκερ στην καμπάνια Μακρόν λίγο πριν την κάλπη: Ανάρτησαν ψεύτικα προεκλογικά έγγραφα

Η παράταξη καταγγέλλει πως επιδίωξη των χάκερ ήταν να βλάψουν την καμπάνια Μακρόν ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Λίγες ώρες πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία, η προεκλογική εκστρατεία του κεντρώου υποψήφιου για την προεδρία της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να έγινε στόχος «μαζικής και συντονισμένης» κυβερνο-επίθεσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος του Μακρόν.

Η διαρροή περιλαμβάνει email, λογιστικά έγγραφα, συμβάσεις και άλλα κείμενα που σε όγκο ανέρχονται συνολικά σε περίπου 9 γιγαμπάιτ.

Αναρτήθηκαν στο Pastebin, ιστότοπο που χρησιμοποιείται για κοινοποίηση αρχείων.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα Μακρόν υποστηρίζει ότι οι χάκερ έχουν εσκεμμένα αναρτήσει κάποια αυθεντικά έγγραφα της καμπάνιας μαζί με πολλά κάλπικα, «προκειμένου να σπείρουν αμφιβολίες και παραπληροφόρηση». 

Τονίζει δε πως τα αυθεντικά έγγραφα δεν προκαλούν ανησυχία, καθώς αφορούν τυπικές λειτουργίες μίας πολιτικής εκστρατείας.

Η παράταξη καταγγέλλει πως επιδίωξη των χάκερ ήταν να βλάψουν την καμπάνια Μακρόν ενόψει των εκλογών της Κυριακής και ζητά από τα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν την υπόθεση να λάβουν υπόψη πως πρόκειται για απόπειρα «αποσταθεροποίησης» της εκλογικής διαδικασίας.

Έως τώρα δεν είναι γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από την κυβερνο-επίθεση.

Η ανάρτηση στο Pastebin έγινε από χρήστη που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο EMLEAKS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, οι υποκλοπές έγιναν από προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς email διάφορων στελεχών της παράταξης.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ως τώρα αρνείται να προβεί σε κάποιο σχόλιο για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα η προεκλογική περίοδος έχει επισήμως λήξει και δεν επιτρέπεται καμία τοποθέτηση που θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Έξι δημοσκοπήσεις που δημοσιευτήκαν την Παρασκευή, πριν λήξει η προεκλογική περίοδος, θέλουν τον κ. Μακρόν να επικρατεί της ακροδεξιάς αντιπάλου του, Μαρίν Λε Πεν με διαφορά 23 έως 26 μονάδων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ