Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ανάκτορα Μπάκιγχαμ: Ο 96χρονος Φίλιππος άρρωστος; Συμβούλιο συγκαλεί η Ελισάβετ -Εκτάκτως όλοι

Προβληματισμό και υποψίες έχει προκαλέσει στο προσωπικό του παλατιού του Μπάκιγχαμ το έκτακτο κάλεσμα της βασίλισσας Ελισάβετ προς όλους τους εργαζομένους.

Οι υπάλληλοι από τις βασιλικές κατοικίες σε όλη τη χώρα έχουν λάβει εντολή να παραστούν σήμερα στο Λονδίνο για να τους μιλήσει ο Λόρδος Τσάμπερλεν, ανώτατος υπάλληλος της βασιλικής οικογένειας και δεξί χέρι της βασίλισσας ο εξ απορρήτων Σερ Κρίστοφερ Γκέιντ

Σύμφωνα πάντως με τη Daily Mail το προσωπικό δεν γνωρίζει ακόμα τον λόγο για τον οποίον κλήθηκαν στο παλάτι, ενώ πρόκειται για μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση. 

«Όλοι είναι ανήσυχοι», δήλωσε μία πηγή. «Αν και περιστασιακά καλούνται συνεδριάσεις που αφορούν ολόκληρο το προσωπικό του βασιλικού νοικοκυριού, ο τρόπος που έγινε στις 11 το βράδυ είναι εξαιρετικά ασυνήθιστος και και υποδηλώνει ότι υπάρχει κάτι σημαντικό προς ανακοίνωση», είπε η ίδια πηγή τονίζοντας ότι μόνο όσοι βρίσκονται κοντά στη βασίλισσα γνωρίζουν τον λόγο.

Η ανακοίνωση αφορά σε όλους καθώς έχει κληθεί το προσωπικό τόσο των παλατιών του Ουίνσδορ και του Σάντριγχαμ όσο και του Μπάλμοραλ στη Σκωτία.

Από την πλευρά του το Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ πηγές επέμειναν ότι ο Λόρδος Τσάμπερλεν καλεί συχνά το προσωπικό και θα ήταν λάθος να γίνουν περαιτέρω εικασίες.

Όσον αφορά στη βασίλισσα Ελισάβετ, έχει μόλις γυρίσει από τις παρατεταμένες πασχαλινές διακοπές της στο Ουίνσδορ.

Η ίδια έκλεισε τα 91 τον περασμένο μήνα, ενώ ο σύζυγός της είναι 96 ετών. Τα τελευταία χρόνια πάντως η βασίλισσα έχει παραδώσει με αργό αλλά σταθερό ρυθμό πολλά από τα βαριά καθήκοντά της, κυρίως εκείνα που αφορούν σε μεγάλα ταξίδια, αλλά και κάποιες από τις τακτικές επενδύσεις της.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την έκτακτη σύσκεψη διαδόθηκαν διάφορες φήμες οι οποίες είχαν να κάνουν με την υγεία της βασίλισσας και του συζύγου της, ενώ κάποιες έκαναν λόγο ακόμα και για θάνατο του πρίγκιπα του Εδιμβούργου.

Ωστόσο, εκπρόσωπος από το γραφείο Τύπου του Μπάκιγχαμ δήλωσε σε δημοσιογράφο του TVNZ: «Θα μπορούσατε ασφαλώς να υποθέσετε ότι η Βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν είναι νεκροί».

Ένας αξιωματούχος του Μπάκιγχαμ δήλωσε στο Associated Press ότι κλήθηκε συνάντηση βασιλικού νοικοκυριού, αλλά «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Ο υπάλληλος που μίλησε στο AP ανώνυμα, δήλωσε ότι συσκέψεις του βασιλικού προσωπικού καλούνται από καιρό σε καιρό.

«Παραπλανητικές φήμες για την υγεία»

Ο βασιλικός συντάκτης του BBC σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι η σύσκεψη δεν αφορά σε θέμα υγείας κάνοντας λόγο για «παραπλανητικές οι φήμες», ενώ άφησε και αιχμές κατά της Daily Mail που ανακίνησε το ζήτημα κάνοντας λόγο για έκτακτη σύσκεψη, εξηγώντας ότι πραγματοποιείται μία φορά κάθε χρόνο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ