Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Απολογήθηκε ο παιδοκτόνος: «Στα 6 μου κακοποιήθηκα σεξουαλικά»

Ο παιδοκτόνος και πατέρας της Στέλλας απολογήθηκε σήμερα Τρίτη, ενώπιο του ανακριτή και του εισαγγελέα. Κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στη φυλακή. 

"Την επίμαχη μέρα και ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν της ανθρωποκτονίας από μένα σε βάρος της ανήλικης κόρης μου Στέλλας, ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση του χώρου - χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλωτσούσε, αντιδρώντας στο μπάνιο της, που επιχείρησα να την βοηθήσω, ήταν κάτι εκτός συνειδητότητός μου 100%...". 

Η τραγική ειρωνεία είναι πως, την ώρα που ο 61χρονος απολογείτο στην ανακριτρια, η 6χρονη κόρη του κηδευόταν εκτός Αθηνών. 

Αμέσως μετά την απολογία, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέο τον παιδοκτόνο και στη συνέχεια φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του ανακριτικού γραφείου, προκειμένου προφανώς να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τις αντιδράσεις του κόσμου, ο οποίος, κατά την είσοδό του στα δικαστήρια, τον αποδοκίμασε έντονα, φωνάζοντας του "σατανά" και "δολοφόνε".

Τώρα, ο 61χρονος, όπως προκύπτει από την απολογία του, φαίνεται να στηρίζει όλη την υπερασπιστική του γραμμή σε ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία -υποστηρίζει -πως αντιμετωπίζει. Αφήνει, δε, να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι ο ίδιος έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση κατά την παιδική του ηλικία και πως ποτέ δεν το είχε εκμυστηρευτεί μέχρι σήμερα σε κάποιον. Μάλιστα, ζητά να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι, γενικότερα, ο 61χρονος δείχνει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και είναι χαρακτηριστικό ότι αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση της ανακρίτριας για τον αν προσπάθησε έστω τις στιγμές της δολοφονίας της κόρης του να την βοηθήσει!

Στρέφεται, δε, εναντίον της συζύγου του, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητώντας την τιμωρία του, ενώ υποστηρίζει πως αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κατά την διάρκεια της κράτησής του στη ΓΑΔΑ.

Το απολογητικό υπόμνημα 

Κατ' αρχάς, στο σύντομο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ο 61χρονος, υπονοεί ότι κακοποιήθηκε ως παιδί και αναφέρει για τον εαυτό του:

"Η οικογένειά μου ήταν πολυμελής και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσα ιδιαίτερα αντίξοες. Στην πιο ευαίσθητη ηλικία μου, περίπου 6-7 ετών, εξαπατήθηκα από συντοπίτη μου ενήλικα, ο οποίος με παρέσυρε σε απομονωμένο χώρο και διέπραξε εις βάρος μου ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί πάνω στη σωματική μου-ψυχική μου-πνευματική μου ακεραιότητα. Ουδέποτε αποκάλυψα το δυσβάσταχτο αυτό μυστικό μου μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε με ό,τι φοβερές συνέπειες αυτό συνεπάγεται. Ουδέποτε είχα όχι ειδική ψυχολογική υποστήριξη για το θέμα αυτό, αλλά ούτε από οικογενειακό ή στενό μου φιλικό μου περιβάλλον έτυχα κάποιας ευεργετικής συμπαράστασης".

Στη συνέχεια, αναφέρεται στον πρώτο του γάμο και στην κατάθλιψη, που, όπως λέει, αντιμετωπίζει. Αναφέρει: "Αρχές της δεκαετίας του '90 παντρεύτηκα τη σύζυγό μου, Ελληνίδα του Καναδά με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Από το γάμο αυτό απέκτησα δύο τέκνα, ηλικίας 25 η θυγατέρα και 23 ο γιος μου σήμερα, πλήρως αποκατεστημένα.

Ο χωρισμός μου με την πρώτη σύζυγο οπωσδήποτε σηματοδότησε τα ξεκινήματα μιας περιόδου καταθλίψεώς μου, που βαθμιαία έκτοτε με έχει κατακυριεύσει.

Βεβαίως, μετά το διαζύγιό μου παντρεύτηκα τη νυν σύζυγό μου (...).Τα προβλήματα από την κατάθλιψη γίνονταν πιο έντονα προϊόντος του χρόνου και ο λόγος αυτός με υποχρέωσε να επισκεφθώ πολλάκις και επανειλημμένα τα κεντρικά ιατρεία της υπηρεσίας μας από το 2012 έως σήμερα".

Ο 61χρονος αναφέρει μάλιστα πως θα καταθέσει τους σχετικούς φακέλους των επισκέψεών του, ενώ, όπως λέει, ήδη ένας από τους γιατρούς τον έχει επισκεφθεί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και προσθέτει περιστατικό, όπου, κατά την κράτηση, επιχείρησε να αυτοκτονήσει. 

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι έχει καταγραφεί περιστατικό αφαίρεσης μαύρης σακούλας από το προσωπικό καθαρισμού!

Στρέφεται εναντίον της συζύγου του

Ο παιδοκτόνος στρέφεται όμως εναντίον της συζύγου του, που ζητάει την τιμωρία του για τη δολοφονία της 6χρονης κόρης τους. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Αισθάνομαι τα τελευταία χρόνια έντονα συναισθήματα υποτιμήσεώς μου, απαξιώσεώς μου και έλλειψης ευγνωμοσύνης από τα πρόσωπα που αποκαλούνται στενό οικογενειακό περιβάλλον, παρότι θεωρώ να έχω συνεισφέρει πάντα γενναιόδωρα προς αυτά.

Σκεφτείτε ότι ακόμα και τώρα στη ΓΑΔΑ με επισκέφθηκε η τωρινή σύζυγός μου, μου ζήτησε τις πιστωτικές μου κάρτες και τα pin και εντελώς καλοπροαίρετα της τα παρείχα, προκειμένου, όπως αποκαλύφθηκε την επομένη, με αυτά να πληρώσει τον δικηγόρο που σήμερα μαθαίνω ότι εμφανίζεται στα κανάλια και, χωρίς να έχει λάβει επίσημα αντίγραφα της δικογραφίας, με στιγματίζει (τι εύκολος στόχος πρέπει να είμαι πεσμένος κάτω!!), δηλώνοντας εμφατικά πόσο ψεύτικες είναι οι αιτιάσεις μου περί καταθλίψεώς μου.

"Εχασα τη συνειδητότητά μου"

Για τις στιγμές εκείνες που ο ίδιος έβαζε τέλος στη ζωή της κόρης του, αναφέρει:

"Την επίμαχη ημέρα και ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν της ανθρωποκτονίας από μένα σε βάρος της ανήλικης κόρης μου Στέλλας, ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση χώρου - χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου, την ώρα που αυτή κλωτσούσε αντιδρώντας στο μπάνιο της, που επιχείρησα να τη βοηθήσω, ήταν εκτός συνειδητότητός μου 100%. Ο πανικός μου εκ των υστέρων λειτούργησε σαν ντόμινο σε μια σειρά αντιδράσεων".

Ο ίδιος ζητά πάλι την εξέτασή του από ειδικούς ψυχιάτρους: "Δεχθείτε το πένθος μου όχι μόνο λόγω των αποτροπιαστικών γεγονότων που έχουν λάβει χώρα, όχι γιατί βρίσκομαι κάτω από την επήρεια ισχυρών φαρμάκων, αλλά και οπωσδήποτε δεν είμαι στην κατάσταση της νηφαλιότητας εκείνης που κρίνεται αναγκαία, ούτως έστω να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτησή σας".

Η ανακρίτρια έθεσε στον κατηγορούμενο σειρά ερωτήσεων, τις οποίες όμως εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει:

Ερώτηση: Τι απολογείσαι;
Κατηγορούμενος: Αναφέρομαι στο από 2-5-2017 απολογητικό υπόμνημα, το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνω ως αληθές και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Ερώτηση: Ο θάνατος της κόρης σας επήλθε με την πίεση του κεφαλιού της πάνω στο στήθος σας, όπως είχατε καταθέσει στην αστυνομία.
Απάντηση: Δεν απαντάω.

Ερώτηση: Κλείσατε το πρόσωπο της κόρης σας με το χέρι σας.
Απάντηση: Δεν απαντάω.

Ερώτηση: Όση ώρα σφίγγατε το θύμα προσπάθησε να φύγει και σας γρατζούνισε;
Απάντηση: Δεν απαντάω.

Ερώτηση: Προσπαθήσατε να την βοηθήσετε;
Απάντηση: Δεν απαντάω.

Αρνούμαι να απαντήσω τι προβλήματα ύπνου έχω και για το θέμα της κατάθλιψης. Αιτούμαι την εξέτασή μου από ειδικό ψυχίατρο.

Ερώτηση: Χτυπήσατε το παιδί πριν το σκοτώσετε;
Απάντηση: Δεν απαντάω. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ