Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Πιέρ Μοσκοβισί: «Πολύ θετική εξέλιξη το κλείσιμο της συμφωνίας -Στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα»

Τις πρώτες του δηλώσεις για το κλεισιμο της συμφωνίας με τους Θεσμούς έκανε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί. 

«Η συμφωνία που επετεύχθη χθες βράδυ στην Αθήνα για το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, έπειτα από μήνες σύνθετων διαπραγματεύσεων. Αυτές οι νέες προσπάθειες που συμφωνήθηκαν από τις ελληνικές αρχές ανοίγουν το δρόμο για τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η άμεση εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων θα επιτρέψει στο Eurogroup να υιοθετήσει αυτή τη συμφωνία στην επόμενη συνεδρίασή του», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μοσκοβισι.

Ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των εταίρων για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

«Η δεύτερη αξιολόγηση είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, καθώς δεν σημαίνει μόνο μεταρρυθμίσεις-κλειδιά για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, αλλά διασφαλίζει και μια αξιόπιστη δημοσιονομική πορεία για τα επόμενα χρόνια, πέρα από το πρόγραμμα του ESM. Τώρα είναι η στιγμή, όλοι οι εταίροι να φτάσουν σε μια συνεννόηση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, τις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε.

«Τώρα είναι η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα απ' αυτό το μακρύ και δύσκολο κεφάλαιο λιτότητας για τον ελληνικό λαό. Με αυτήν τη συμφωνία, πρέπει τώρα να γράψουμε μια νέα ιστορία σταθερότητας, απασχόλησης και ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης», ανέφερε ο Γάλλος Επίτροπος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ