Made in Greece το υπέροχο νέο 1901 Hermoupolis Maison στη Σύρο: Το αρχοντικό έγινε ξενοδοχείο και το πλυσταριό χαμάμ

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων δημιούργησαν από την αρχή το εντυπωσιακό 1901 Hermoupolis Maison στην πανέμορφη Σύρο.

Με πολύ μεράκι, αγάπη και πείσμα έκαναν τα όνειρά τους πράξη. 

Αθήνα, Αιβαλί, Σύρος, Ερμούπολη, ταξίδια, ξενοδοχεία, πολυεθνικές εταιρίες, επαγγελματικές αλλαγές, αποκέντρωση, δημιουργία, οικογένεια, όμορφα νεοκλασικά, ανθρώπινες πόλεις, διαπροσωπικές σχέσεις. 

Όλα αυτά αποτέλεσαν σκαλοπάτια του αγαπημένου ζεύγους ως τη Σύρο και τον τελικό προορισμό, την παλιά πέτρινη οικία του 19ου αιώνα στην Ερμούπολη που εξελίχθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο 1901 Hermoupolis Maison.

Η ιστορία της  συνεχίζεται με τη συμβολή όλων των ενοίκων που φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο 1901 Hermoupolis Maison.

Το Όραμα

"Συζητώντας συχνά για την δική μας πορεία ως τη Σύρο, και την δική σας συμμετοχή στην εξέλιξη της φιλοξενίας μας, χτίζουμε τα επόμενα βήματα του ύφους και της κουλτούρας του ξενοδοχείου 1901 Hermoupolis Maison", λένε οι ιδιοκτήτες. 

Αυτό που χρόνια αργότερα θα ονομάζεται η κοινή ιστορία της οικίας με εμάς, εσάς και το ξενοδοχείο 1901 Hermoupolis Maison.

Παραδοσιακά και Τοπικά εδέσματα

Το πρωινό που σερβίρεται είναι σε πλήρη συνέπεια και αρμονία με τα υλικά της Σύρου. 

Από τα λουκούμια και τις χαλβαδόπιτες μέχρι το αλλαντικό Λούζα και το τυρί Σαν Μιχάλης που παρασκευάζεται στην ομώνυμη περιοχή της Βόρειας Σύρου, όλα έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο τραπέζι. 

Μαύρες σταφίδες από τη Μεσαριά, Θυμαρίσιο Μέλι από τα Άδειατα, τοπικά τυριά από την Απάνω Μεριά της Σύρου – όπως γλυκιά αγελαδινή γραβιέρα, κοπανιστή, πετρωτά και μυζήθρα – προσφέρονται στους επισκέπτες του ξενοδοχείου 1901 Hermoupolis Maison ανάλογα με την εποχικότητα.
 
Οι παλαιές συνταγές της Σύρου για Παστελαρίες και Φρισούρες αναδύθηκαν μέσα από συζητήσεις με παλιές νοικοκυρές της αστικής τάξης της Ερμούπολης με σκοπό να μπορούν πλέον να προσφέρονται στους καλεσμένους του ξενοδοχείου 1901 Hermoupolis Maison.

Γεύση και παράδοση

Χειροποίητες πίτες από φύλλο ανοιγμένο στο χέρι στην κουζίνα του ξενοδοχείου 1901 Hermoupolis Maison, με άγρια βρώσιμα χόρτα Σύρου και μάραθο ακόμα και γαλατόπιτες με ντόπιο γάλα ή τυρόπιτες σερβίρονται ανάλογα με την εποχή. 

Θα γευτείτε ακόμη ελιές και ντόπια φρέσκα αυγά, τοπικές μαρμελάδες από ντόπια φρούτα μαζί με βούτυρο από τα εργαστήρια της Σύρου, αλλά και παραδοσιακά γλυκά κουταλιού που συνοδεύουν το γιαούρτι από τοπικά τυροκομεία και συνεταιρισμούς.
 
Ολόκληρη η κουλτούρα και η ιστορία της Σύρου καθρεφτίζεται στα παραδοσιακά προϊόντα της και τις μοναδικές συνταγές που πέρασαν από γενιά σε γενιά. Φοίνικες, Βενετσιάνοι, Γάλλοι, Τούρκοι, Χιώτες, Μικρασιάτες, Μοναχοί Καπουκίνοι, όλοι έβαλαν ένα λιθαράκι στην γαστρονομική ιστορία της Σύρου.

Χαμάμ - το πρώην πλυσταριό

Το πρώην πλυσταριό της παλιάς πέτρινης οικίας που φιλοξενεί σήμερα το ξενοδοχείο 1901 Hermoupolis Maison, μεταμορφώθηκε σε απόλυτη συνέπεια με το χαρακτήρα του χώρου, σε ένα σύγχρονο χαμάμ.
 
Η ανάγκη για εξοικονόμηση νερού στη Σύρο του 19ου αιώνα οδήγησε τους μηχανικούς και χτίστες να δημιουργήσουν στο σημείο μια υπόγεια στέρνα συλλογής βρόχινου νερού.
 
Το παλιό πέτρινο εσωτερικό πηγάδι με το μαντεμένιο κάλυμμα αποτελεί ξεχωριστό σημείο και δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα στο επίπεδο κάτω από το χώρο υποδοχής, όπου βρίσκεται το χαμάμ του ξενοδοχείου 1901 Hermoupolis Maison.

Σήμερα, οι ένοικοι του ξενοδοχείου 1901 Hermoupolis Maison μπορούν να απολαύσουν ένα ευεργετικό ατμόλουτρο που θα τους χαρίσει σωματική χαλάρωση, ευεξία και αίσθηση ελαφρότητας. 

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.1901.gr/

Ερμούπολη Σύρου ΤΚ 84100

Παλαιών Πατρών Γερμανού 37-39

Τηλέφωνο: 22810.84680

Κινητό: +30 695.99.90.275 

Mail: info@1901.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ