Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Το όνομα των «Zara» προέρχεται από τον «Ζορμπά» του Καζαντάκη, η «Pepsi» από την λέξη πέψη

Οι ιδρυτές πολλών διάσημων brands είχαν έμπνευσή τους την Ελλάδα.

Το Business Insider έκανε μια μικρή έρευνα και ανακάλυψε από που πήραν το όνομα τους διάσημες μάρκες.

1. Pepsi


Πήρε το όνομά της από την ελληνική ιατρική λέξη για τη χώνεψη. Αυτό μάλλον το γνωρίζουν πολλοί, όχι όμως και ότι το αρχικό όνομα του αναψυκτικού ήταν "Brad's Drink" από το όνομα του δημιουργού του, Caleb Davis Bradham, που ήθελε αρχικά να γίνει γιατρός. Ωστόσο, μια οικογενειακή κρίση τον ανάγκασε να αφήσει τις ιατρικές του σπουδές και να γίνει τελικά... φαρμακοποιός. Σκέφτηκε το όνομα Pepsi γιατί πίστευε ότι το ρόφημά του βοηθούσε στην καλύτερη πέψη.

2. Google
Προέκυψε από μια συνάντηση «brainstorming» στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ο ιδρυτής Larry Page και μερικοί άλλοι φοιτητές είχαν κάποιες ιδέες, μια εκ των οποίων ήταν «googolplex». Οταν κάποιος είπε κατά λάθος 'Google' ο Page έσπευσε να το κατοχυρώσει.

3. Adidas

Δεν είναι ακρωνύμια για τη φράση "All Day I Dream About Soccer", όπως θα νόμιζε κανείς. Αντίθετα, προέρχεται από τα αρχικά του ονόματος του ιδρυτή της Adolf Dassler, που άρχισε να φτιάχνει παπούτσια όταν γύρισε από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρησιμοποίησε το χαϊδευτικό του, Adi, και τα πρώτα τρία γράμματα του επιθέτου του.

4. Ζara


Σύμφωνα με τους New York Times , όταν ο Amancio Ortega άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη Λα Κορούνια το 1975, λίγο πιο κάτω ήταν ένα μπαρ που λεγόταν «Ζορμπάς». Ο Ortega αποφάσισε να ονομάσει κι αυτός το μαγαζί του από την ταινία του 1964 «Zorba the Greek», όταν όμως ο ιδιοκτήτης του μπαρ διαμαρτυρήθηκε ο Ortega κατέληξε σε μια ονομασία που θα ήταν κοντά στο «Ζορμπάς» και κατέληξε στο Zara.

5. IKEA
Καμία σχέση με κάποια σουηδική λέξη. Ο ιδρυτής Ingvar Kamprad το επέλεξε από τα αρχικά του ονόματός του (ΙΚ) σε συνδυασμό με τα αρχικά της φάρμας του και του χωριού του στη νότια Σουηδία: Elmtaryd και Agunnaryd.

6. Häagen-Dazs

Καμία σχέση με Δανία. Πρόκειται για επινόηση 100%.

Ο Reuben Mattus, ένας Εβραίος μετανάστης από την Πολωνία, ονόμασε Häagen-Dazs την εταιρεία παγωτών που είχε ως φόρο τιμής στη Δανία, όπως είχε πει σε συνέντευξή του. Μπορεί να μη σημαίνει τίποτα αλλά θυμίζει Δανία. Αυτό το έκανε γιατί όπως είπε: «η μόνη χώρα που προφύλαξε του Εβραίους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν η Δανία».

7.  Nike

Πήρε το όνομά της από την ελληνική θεότητα «Νίκη» για ευνόητους (αθλητικούς) λόγους

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ