Η εφορία θα ζητήσει να ανοίξουν οι θυρίδες 5.500 μεγαλοοφειλετών- Στόχος 700εκ.- Χρωστούν πάνω από 70 δις

Έφοδος σε 5.500 οφειλέτες του Δημοσίου με στόχο τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από τις θυρίδες μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, στο στόχαστρο είναι οι καταθέσεις και τα ακίνητα που έχουν στο εξωτειρκό, με στόχο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να εισπάξει περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι αρμόδιοι φορείς έχουν ήδη ζητήσει από τις τράπεζες τα στοιχεία των ενοικιαστών θυρίδων- ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις- προκειμένου να προχωρήσουν, όπου κριθεί αναγκαίο, σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται εντός αυτών για χρέη στο Δημόσιο. 

Οι ίδιες υπηρεσίες έχουν στα χέρια τους λίστα με αναλυτικά στοιχεία για όλους τους οφειλέτες που χρωστούν -ο καθένας εξ αυτών- στην Εφορία ή στα Ταμεία φόρους και εισφορές πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ και έχουν βάλει μπροστά σχέδιο κατασχέσεων, πλειστηριασμών και δεσμεύσεων λογαριασμών με στόχο να εισπραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Τα στοιχεία εντυπωσιάζουν. Στην Ελλάδα 5.500 οφειλέτες χρωστούν συνολικά πάνω από 70 δισ., ενώ το 2016 από το κυνήγι των εν λόγω οφειλετών εισέρρευσαν στα ταμεία του κράτους 635 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή δημοσιεύματα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει τα εξής:
Το άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων προβλέπεται από το νόμο και εντάσσεται στα μέτρα, τα οποία εφαρμόζουν - βάσει της νομοθεσίας - οι ελεγκτικές υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης εδώ και χρόνια.

Στην πράξη, εφαρμόζεται με μεγάλη φειδώ, και για οφειλέτες με χρέη άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Καμία νέα εντολή δεν έχει δοθεί προς τις υπηρεσίες σχετικά με άνοιγμα θυρίδων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ