«Σε παρακαλώ Θεέ μου, σταμάτα την Τσέλσι Κλίντον ότι κι αν κάνει»: Γιατί αγανάκτησε η Αμερική με τη μοσχαναθρεμμένη

Η Τσέλσι Κλίντον, η κόρη των πολιτικών Χίλαρι και Μπιλ Κλίντον βρίσκεται στο επίκεντρο του αμερικανικού Τύπου. 

Το πιο πρόσφατο έργο της έχει τίτλο «It's Your World», το οποίο περιλαμβάνει εμπειρίες από τα παιδικά της χρόνια. Η ίδια έχει μπει στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και δημοσιεύει καθημερινά τις απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πηγαίνει από συνέντευξη σε συνέντευξη προωθώντας τα βιβλία της. 

Ήδη, πολλοί έχουν αρχίσει να κουράζονται με την υπερπροβολή της και φοβούνται ότι η 37χρονη πλέον Τσέλσι ίσως πλήξει το Δημοκρατικό κόμμα, δίνοντας ένα άδοξο τέλος σε μια ακόμα δυναστεία των Δημοκρατικών.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αρθρογράφος του Vanity Fair, T.A. Frank, ο οποίος απάντησε με ένα κείμενο-καταπέλτη στην μανία του φιλελεύθερου Τύπου με την κόρη των Κλίντον. «Σε παρακαλώ Θεέ μου, σταμάτα την Τσέλσι Κλίντον από ότι κι αν κάνει», είναι ο τίτλος του.

Πράγματι, εάν κανείς παρατηρήσει τις δηλώσεις της, η ίδια υπερεκτιμά τις δυνατότητές της, ενώ τείνει στο να μένει στην επιφάνεια των ζητημάτων τα οποία την απασχολούν, όπως είναι το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών.

Στην εισαγωγή του νέου της βιβλίου η ίδια αφήνει να εννοηθεί ότι ήδη από την ηλικία των πέντε ήταν σε θέση να κάνει ώριμους συλλογισμούς και να στέλνει γράμματα σε προέδρους:

« Έγραψα ένα γράμμα στον πρόεδρο Ρήγκαν όταν ήμουν πέντε ετών για να εκφράσω την αντίθεσή μου στην επίσκεψή του στο κοιμητήριο Bitburg της Γερμανίας, γιατί εκεί ήταν θαμμένοι Ναζί. Πίστευα ότι δεν ήταν σωστό ένας Αμερικανός πρόεδρος να τιμά στρατιώτες που περιελάμβαναν και Ναζί. Ο πρόεδρος Ρήγκαν πήγε, όμως έκανα την προσπάθειά μου».

Ο Frank δίνει μια άλλη εξήγηση στο παραπάνω απόσπασμα: «ίσως η Τσέλσι να μην εννοεί ότι σκεφτόταν σαν ενήλικας όταν ήταν πέντε, αλλά ότι σκέφτεται τώρα σαν πεντάχρονη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ