Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Η εκτεταμένη χρήση κινητού μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση όγκου στον εγκέφαλο - Ιταλική φιλανθρωπική οργάνωση προειδοποιεί

Η συνεχή χρήση των κινητών τηλεφώνων ξέρουμε πως δεν κάνει καλό στην υγεία μας, όπως επανειλημμένα έχουν τονίσει οι επιστήμονες.

Πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, δείχνουν πως η εκτεταμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων πιθανόν συνδέεται με την εμφάνιση όγκου στον εγκέφαλο, σύμφωνα με ανακοίνωση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Brain Tumor Charity.

Συγκεκριμένα, δικαστήριο στην Ιβρέα της Ιταλίας έλαβε απόφαση σύμφωνα με την οποία ο όγκος που εμφανίστηκε στον εγκέφαλο του Ρόμπερτ Ρομέρο συνδέεται άμεσα με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου. 

Το δικαστήριο όρισε ότι ο Ρομέρο θα λαμβάνει 500 ευρώ τον μήνα ως αποζημίωση.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο άνδρας ισχυρίζεται ότι η χρήση του κινητού του τηλεφώνου για 3 ή 4 ώρες την ημέρα σε διάστημα 15 ετών, οδήγησε στην ανάπτυξη καλοήθους όγκου στον εγκέφαλό του. 

Τα χρήματα θα καταβάλλονται από έναν οργανισμό, ο οποίος έχει συσταθεί για την αποζημίωση ανθρώπων που έχουν υποστεί τραυματισμούς εν ώρα εργασίας.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την πιθανή σύνδεση μεταξύ της χρήσης των κινητών τηλεφώνων και της ανάπτυξης όγκων στον εγκέφαλο», δήλωσε ο δρ. Ντέιβιντ Τζένκινσον, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της Brain Tumor Charity.

«Ωστόσο, βάσει πορισμάτων διεθνών ερευνητικών μελετών που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης όγκου στον εγκέφαλο».

Ο Ρομέρο δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι σκοπός που δημοσιοποίησε την περίπτωσή του ήταν για να ενημερώσει τους ανθρώπους για τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, αλλά όχι να «δαιμονοποιήσει» τις συσκευές

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ