Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι - Βέγλικης καταγωγής, υποστηρικτής του ISIS (Φωτό - Βίντεο)

Πρόκειται για τον Καρίμ Σερφί, που ζούσε σε προάστιο του Παρισιού και ήταν καταχωρημένος στη λίστα «S» της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

O 39χρονος τζιχαντιστής της χθεσινής επίθεσης στο Παρίσι ήταν γνωστός στην γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI), καθώς και είχε καταδικαστεί σε 15ετή φυλάκιση για τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών το 2001.

Οι αρχές ανησυχούν με το μήνυμα που η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανέλαβε την ευθύνη.

Πηγή φωτό: AP

Ο ΙSIS αναφέρει στο μήνυμα του ότι την επίθεση έκανε ο μαχητής «Αμπου Γιουσέφ ο Βέλγος», ενώ οι γαλλικές Αρχές εξακρίβωσαν ότι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στην πολυσύχναστη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας, είναι Γάλλος πολίτης.

Πρόκειται για τον Καρίμ Σερφί, που ζούσε σε προάστιο του Παρισιού και ήταν καταχωρημένος στη λίστα «S» της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Την ίδια ώρα, οι γαλλικές Αρχές έχουν ειδοποιηθεί ότι ένας Βέλγος που έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό κράτος, ο Γιουσούφ Ελ Οσρί αναχώρησε χθες στις 6 το πρωί για το Παρίσι.

Φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη τον οποίο γνώριζε καλά η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI), δόθηκε στη δημοσιότητα από το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί πρόσφατα εναντίον του καθώς όπως μετέδωσε το BFM TV, πριν από λίγο καιρό είχε μπει ξανά στο στόχαστρο των γαλλικών Αρχών όταν φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Telegram, για την ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων με άλλους ομοϊδεάτες του, προκειμένου να εκτοξεύσει απειλές και να κάνει γνωστή την «επιθυμία» του να σκοτώσει αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ