Τζανακόπουλος: "Δεν ευσταθούν τα σενάρια για λήψη πρόσθετων μέτρων για το 2018" (Βίντεο)

Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε o Δ. Τζανακόπουλος την καταστροφολογία της ΝΔ που πέρυσι τέτοιον καιρό προέβλεπε ενεργοποίηση του δημοσιονομικού διορθωτή και κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας

«Αποτελεί για μας θετική εξέλιξη η αναθεώρηση των προβλέψεών του για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, το οποίο σε προηγούμενη έκθεσή του, είχε εκτιμήσει 33 φορές κάτω από το ύψος που το ίδιο το Ταμείο ανακοίνωσε χθες». 

Αυτό τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών, αναφερόμενος στο ΔΝΤ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, «αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι επιφυλάξεις του Ταμείου για τη δημοσιονομική απόδοση της χώρας, επιφυλάξεις που θυμίζω ότι προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις, τόσο κατά τη διάρκεια της πρώτης, όσο και της δεύτερης αξιολόγησης, ήταν αδικαιολόγητες».

Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε και την «καταστροφολογία της ΝΔ που πέρυσι τέτοιον καιρό προέβλεπε ενεργοποίηση του δημοσιονομικού διορθωτή και κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας».
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι, σε κάθε περίπτωση, «είναι απολύτως ανυπόστατα τα σενάρια για λήψη πρόσθετων μέτρων για το 2018, που βασίζονται στις χθεσινές εκτιμήσεις του Ταμείου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ