Topwomen οι αδελφές Μαρία & Πένυ Βλάχου που τα επιτυχημένα σαλιγκάρια τους Fereikos πετάνε στο εξωτερικό από την Κόρινθο

Η Φερέοικος-Έλιξ (Fereikos-Helix), η εταιρεία που ίδρυσαν το 2007 η Μαρία και Πέννυ Βλάχου, και που μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει πολλές σημαντικές διακρίσεις και βραβεία, έγινε η έκτη ελληνική εταιρεία που επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο παγκόσμιο δίκτυο επιχειρηματικής προώθησης Endeavor.

Η Φερέοικος-Έλιξ (Fereikos-Helix), η εταιρεία που ίδρυσαν το 2007 η Μαρία και Πέννυ Βλάχου, και που μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει πολλές σημαντικές διακρίσεις και βραβεία, έγινε η έκτη ελληνική εταιρεία που επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο παγκόσμιο δίκτυο επιχειρηματικής προώθησης Endeavor.

Η Fereikos Helix, με έδρα την Κόρινθο, ασχολείται με τη δημιουργία ανοιχτών σαλιγκαροτροφικών μονάδων ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου. Το όνομα της εταιρίας προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη "φερέοικος", από τα λήμματα "φέρω" και "οίκος", η οποία κυριολεκτικά σημαίνει κουβαλώ το σπίτι μου και είναι η λέξη που χαρακτηρίζει το σαλιγκάρι. Η Fereikos Helix, εκτός από την εμπορία φρέσκων σαλιγκαριών, έχει δημιουργήσει επίσης μια σειρά τυποποιημένων προϊόντων την "Φερέοικος". Τα προϊόντα "Φερέοικος" προέρχονται αποκλειστικά από ανοιχτά εκτροφεία ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου, προσφέρονται σε πρακτικές συσκευασίες, είναι καθαρισμένα, προβρασμένα και έτοιμα για μαγείρεμα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, χωρίς την χρονοβόρο διαδικασία του καθαρίσματός τους, αναφέρει το emea.gr.

Το καινοτομικό μοντέλο εφοδιαστικής αλυσίδας που εφαρμόζει η ελληνική εταιρεία περιλαμβάνει ένα δίκτυο 175 εκτροφέων σαλιγκαριών, οι οποίο λαμβάνουν τεχνογνωσία και πόρους από την Fereikos-Helix για την παραγωγή υψηλής ποιότητας, οργανικών προϊόντων, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

fereikos helix_logo_saligkari_454280Το 2009 η εταιρεία βραβεύτηκε με το "Χρυσό Σαλιγκάρι". Tο 2011 βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Σαλιγκαροτροφίας και το Βραβείο "Στέλιος Χατζηιωάννου - Επιχειρηματικό  Ξεκίνημα  της  Χρονιάς  2011". Λίγες εβδομάδες πριν, η Fereikos Helix βραβεύθηκε ως Εθνικός Πρωταθλητής από τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας για την περίοδο 2013-2014.

Οι 50 κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις της Ευρώπης

Η επιλογή της Fereikos Helix για συμμετοχή στην Endeavor Global έγινε στις 15 Αυγούστου στο 49ο Διεθνές Πάνελ Επιλογής του δικτύου, που φιλοξενήθηκε από τις 13 έως τις 15 Αυγούστου στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Συνολικά επιλέχθηκαν 10 εταιρείες από τη Βραζιλία, την Αίγυπτο, την Ινδονησία, την Ιορδανία, το Μεξικό, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και φυσικά την Ελλάδα. Έτσι, η Endeavor υποστηρίζει πλέον 818 επιχειρηματίες υψηλού αντίκτυπου από 510 εταιρείες σε 15 αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές.

Άλλες δύο ελληνικές επιχειρήσεις επιλέγει η Endeavor

Τα επόμενα δύο και τελευταία για το 2013 Διεθνή Πάνελ Επιλογής της Endeavor θα φιλοξενηθούν στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια (τον Οκτώβριο του 2013) και στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (τον Δεκέμβριο του 2013).


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ