Χρ. Μεγάλου: H Τράπεζα Πειραιώς σε νέα αφετηρία, θωρακισμένη κεφαλαιακά , με ΔΣ από τα καλύτερα σε όλη την Ευρώπη

"Χρειαζόμαστε λύσεις για κάθε πρόβλημα και όχι προβλήματα για κάθε λύση", τόνισε ο κ.Μεγάλου.

Το νέο ξεκίνημα του ομίλου Πειραιώς υπογράμμισε ο νέος διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου σε επιστολή που απέστειλε προς το ανθρώπινο δυναμικό της τράπεζας. 

Ο κ. Μεγάλου, που από χθες ανέλαβε πλήρως καθήκοντα, στην επιστολή του τονίζει ότι «η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε μια νέα αφετηρία, θωρακισμένη κεφαλαιακά και με ένα διοικητικό συμβούλιο από τα καλύτερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από πλευράς συσσωρευμένης γνώσης και εμπειρίας».

Ο κ. Μεγάλου έχει προγραμματισμένα για τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με τους επικεφαλής και στελέχη όλων των διευθύνσεων της τράπεζας για να συζητηθούν οι στόχοι και οι προτεραιότητες καθώς και η επιτάχυνση του βηματισμού της τράπεζας.

 

Αναλυτικότερα, στην επιστολή προς τους εργαζομένους της τράπεζας ο κ. Μεγάλου σημειώνει: 

«Μετά από δύο χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, πήρα την απόφαση να επιστρέψω και να βοηθήσω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση. 

Ανέλαβα τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς με πλήρη συναίσθηση τόσο των προκλήσεων όσο και των ευθυνών απέναντι στους μετόχους, στους πελάτες, στους εργαζομένους, στην ελληνική κοινωνία.

Η Τράπεζα Πειραιώς με ηγετική θέση στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, με εξαιρετικής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό, έχει τη δυνατότητα και να πετύχει και να σηματοδοτήσει ανάκαμψη. 

Θα το κάνουμε μαζί, με μεθοδικότητα, διαφάνεια, επαγγελματισμό, ταχύτητα και προπάντων σεβασμό προς τους πελάτες μας, που δοκιμάζονται σκληρά και αποτελούν την προτεραιότητα και το βασικό μέτρο της επιτυχίας μας, προς τους συναδέλφους, που πρέπει να αναδειχθούν μέσα από ένα δίκαιο αξιακό σύστημα όπου η αξιοκρατία θα κατέχει τον πρώτο ρόλο, προς τους κανόνες τήρησης του θεσμικού πλαισίου και των διαδικασιών, με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων της τράπεζας και των μετόχων της, και προς την κοινωνία, που περιμένει από τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας να είναι μπροστά στην προσπάθεια να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

 

Εχουμε δύσκολο και κρίσιμο έργο μπροστά μας και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις με ενθουσιασμό.

Προκαλέστε εποικοδομητικές αλλαγές με τις ιδέες και τις προτάσεις σας. 

Προτιμήστε τη δημιουργικότητα και αποφύγετε τα τετριμμένα. 

Δεν θα επιτρέψω στεγανά, βεντετισμούς και αγκιστρώσεις.

Από την άλλη, θα προστατέψω και θα ενισχύσω τη συλλογικότητα, τις βέλτιστες πρακτικές και την πρωτοβουλία. Χρειαζόμαστε λύσεις για κάθε πρόβλημα και όχι προβλήματα για κάθε λύση. 

Στο τέλος, όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα.

 

Σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε μια νέα αφετηρία, θωρακισμένη κεφαλαιακά και με ένα Δ.Σ. από τα καλύτερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από πλευράς συσσωρευμένης γνώσης και εμπειρίας.

Με ενισχυμένη εταιρική διακυβέρνηση, τις αρχές της οποίας τόσο εγώ όσο και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Χαντζηνικολάου ασπαζόμαστε πλήρως.

Είμαστε η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα και πρέπει να δημιουργούμε θετικές εξελίξεις, να δημιουργούμε αξία, να δημιουργούμε ανάπτυξη, να εμπνέουμε εμπιστοσύνη. 

Να βοηθάμε ό,τι πιο δυναμικό και δημιουργικό έχει η ελληνική οικονομία, να καινοτομούμε και να συνεισφέρουμε στην ελληνική κοινωνία. 

Στόχος μας είναι η διαχρονική ανάπτυξη της τράπεζας κατά τα διεθνή πρότυπα διαφάνειας, εποπτείας και αποτελεσματικότητας».

Σημειώνεται ότι η εκλογή του κ. Μεγάλου ως νέου διευθύνοντος συμβούλου έγινε ύστερα από πολλούς μήνες καθυστερήσεων, καθώς η τράπεζα βρισκόταν με προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο από τον Ιανουάριο 2016

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ