Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Απίθανη ανακάλυψη: 6 μούμιες με ζωηρά χρώματα σε τάφο Φαραώ κοντά στο Λούξορ

O τάφος στην πόλη Λούξορ είχε χρησιμοποιηθεί εκ νέου αργότερα επί της 21ης δυναστείας, για να τοποθετηθούν εκεί και άλλες μούμιες.

Τρομερές ανακαλύψεις έκαναν αρχαιολόγοι, στα πλαίσια της έρευνάς τους σε τάφο της φαραωνικής εποχής στη νότια Αίγυπτο.

Αναλυτικότερα, ανακαλύφθηκαν έξι μούμιες, ξύλινες σαρκοφάγοι σε ζωηρά χρώματα και χιλιάδες ταφικά αγαλματίδια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Αρχαιοτήτων.

Ο τάφος κοντά στην πόλη Λούξορ, που είναι ένα πραγματικό υπαίθριο μουσείο, και στην Κοιλάδα των Βασιλέων, ανήκε κατά τα φαινόμενα στον Ουσερχάτ, έναν εισαγγελέα της 18ης δυναστείας (1550-1295 προ Χριστού), που φέρει τον τίτλο του «δικαστή της πόλης». 

Ωστόσο ο τάφος είχε χρησιμοποιηθεί εκ νέου μερικούς αιώνες αργότερα επί της 21ης δυναστείας, για να τοποθετηθούν εκεί και άλλες μούμιες.

«Ήταν έκπληξη που ανακαλύφθηκαν τόσα ευρήματα στο εσωτερικό (του τάφου): σκεύη από άργιλο που φέρουν το όνομα του ιδιοκτήτη του τάφου, σαρκοφάγοι και μούμιες, καθώς και περισσότερα από χίλια 'ουσέμπτι'», μικρά ταφικά αγαλματίδια που τοποθετούνταν μέσα στους τάφους, ανακοίνωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλεντ αλ-Ανάνι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον τάφο που οργανώθηκε για τους δημοσιογράφους. 

«Ήταν σημαντική ανακάλυψη, η οποία δεν έχει τελειώσει», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν σχεδόν έξι μούμιες, αλλά και άλλα ευρήματα που δείχνουν ότι μπορεί μελλοντικά να έχουμε περισσότερα», δήλωσε η Νεβίν ελ-'Αρεφ, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Αίγυπτος έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως στην εκπόνηση διαφόρων αρχαιολογικών σχεδίων με την ελπίδα να δει νέες ανακαλύψεις στον τομέα αυτόν, σύμφωνα με τη The Sun.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ