Πως σε 2 χρόνια & μέσα στην κρίση οι πλούσιοι στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 450% - Καθόλου πλάκα!

Απίστευτο και όμως αυτό δείχνουν στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την χώρα μας.

Την χρονιά 2014, όταν και υπήρξε η έναρξη λειτουργίας του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο αριθμός των Ελλήνων που φορολογήθηκε για ετήσιο εισόδημα άνω των 900.000 ευρώ εννιαπλασιάστηκε!

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (της πρώην ΓΓΔΕ ουσιαστικά) ως το 2016:

- Το 2011 και 2012, εισοδήματα πάνω από 900.000 ευρώ το χρόνο είχαν δηλώσει μόλις 53 φορολογούμενοι.

- Το 2013 –όταν άρχισαν οι νέου τύπου έλεγχοι- ο αριθμός του αυξήθηκε σε 62 (+17%).

- Ξαφνικά όμως, το 2014 ο αριθμός των φορολογουμένων που φορολογήθηκε για τέτοια θηριώδη ποσά εκτινάχθηκε σε ... 450 (850% εν συγκρίσει με τους 53 που δήλωναν αντίστοχο εισόδημα πριν δύο χρόνια)!

Αντίστοιχα και τα συνολικά εισοδήματα που δήλωσαν όλοι αυτοί μαζί εκτοξεύτηκαν σε 1 δισ. ευρώ, έναντι 82 εκατομμυρίων το 2013, δηλαδή υπερδιπλασιάστηκαν.

Οι έλεγχοι του ΚΕΦΟΜΕΠ αποκάλυψαν εκατοντάδες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, από την άλλη όμως και η ευκολία με την οποία βεβαιώνονται με τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου επιπλέον φόροι, φόρτωσε πολλούς με εισοδήματα που στην πραγματικότητα ποτέ δεν είχαν!

Για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις ότι σε τέτοιους ελέγχους αθροίζονται «τα ίδια χρήματα», ακόμα και επαναλαμβανόμενες προθεσμιακές καταθέσεις, με αποτέλεσμα να τρέχει και να μη φτάνει ο φορολογούμενος μέχρι να βρει το δίκιο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ