Τα "σκληρά αγόρια" ανέβασαν τους τόνους: Ετοιμοπόλεμοι Τραμπ & Κιμ Γιονγκ Ουν- Αμερική & Β. Κορέα ακονίζουν μαχαίρια

Κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας, μετά τη ρίψη μιας βόμβας τεράστιας ισχύος από την Ουάσινγκτον στη Συρία, με στόχο να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν. 

Η Βόρεια Κορέα κατήγγειλε τις ΗΠΑ επειδή μεταφέρουν «τεράστια πυρηνικά, στρατηγικά στοιχεία» στην κορεατική χερσόνησο, την ώρα που ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατευθύνεται στην περιοχή.

«Οι ΗΠΑ εισάγουν στην κορεατική χερσόνησο, μια από τις πιο θερμές περιοχές του πλανήτη, τεράστια στρατηγικά, πυρηνικά στοιχεία, απειλώντας σοβαρά την ειρήνη και την ασφάλεια της χερσονήσου και ωθώντας την κατάσταση εκεί στα πρόθυρα πολέμου», μετέδωσε το πρακτορείο KCNA.

«Αυτό έχει προκαλέσει μια επικίνδυνη κατάσταση στην οποία ενδέχεται να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή στη χερσόνησο θερμοπυρηνικός πόλεμος και αποτελεί σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η Κίνα, η μόνη σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, η οποία όμως είναι αντίθετη στο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιόνγκγιανγκ, ζήτησε να υπάρξουν διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια ειρηνική επίλυση και την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.

«Η στρατιωτική ισχύς δεν μπορεί να λύσει το θέμα», δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ξανά χθες Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ θα ασχοληθούν με το βορειοκορεατικό «πρόβλημα» με ή χωρίς την Κίνα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε τα σχόλια αυτά λίγες ώρες αφού οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν στο Αφγανιστάν— για πρώτη φορά— μια βόμβα τεράστιας ισχύος, τη MOAB (Massive Ordinance Air Blast, τη «μητέρα των βομβών».

Ο Τραμπ είπε πως δεν τον ενδιαφέρει αν η ρίψη της MOAB στο Αφγανιστάν έστειλε ένα μήνυμα στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας.

Πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι η Βόρεια Κορέα θα γιορτάσει αύριο την 105η επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ-Σουνγκ με μια νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου ή ακόμη και με μια έκτη πυρηνική δοκιμή.
Στο μεταξύ ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς πρόκειται να επισκεφθεί τη Νότια Κορέα την Κυριακή, τονίζοντας την δέσμευση της χώρας του προς τη Σεούλ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ