Αν δεν τα έχετε ετοιμάσει ήδη: Αυγά βαμμένα με χρυσό μας δείχνει ο Άκης Πετρετζίκης

Αν δεν έχετε προλάβει να βάψετε ακόμα τα αυγά σας μην αγχώνεστε! Ο Άκης προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο τρόπο!

ΥΛΙΚΑ

10 λευκά αυγά
ροζ ή κόκκινο χρώμα για αυγά
βρώσιμος χρυσός σε σκόνη ή σε υγρό
3 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
γάντια για τον χειρισμό των αυγών
ένα πινέλο
λίγο λάδι για το γυάλισμα 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα αυγά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της βαφής αυγών. Προτιμούμε τα αυγά να είναι λευκά για να φαίνεται πιο όμορφη η παλ απόχρωση του χρώματος πάνω τους.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα κρύο νερό, το χρώμα, το ξύδι και αφού το ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε και σε μια στρώση τα αυγά μας.
  • Ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το βάψιμο. Αφαιρούμε τα αυγά όμως πιο γρήγορα από ότι αναφέρει εκείνος έτσι ώστε να πάρουν ένα πολύ απαλό χρώμα.
  • Ξεπλένουμε ελαφρά τα αυγά με νερό.
  • Με τη βοήθεια ενός πινέλου απλώνουμε λίγο χρυσό χρώμα πάνω στα αυγά μας πριν αυτά στεγνώσουν καλά. 
  • Μπορούμε να κάνουμε διάφορες τεχνικές με τον χρυσό. 
  • Μπορούμε να βάψουμε μερικές μόνο πινελιές χρυσού σε κάποια αυγά ή να “τινάξουμε” το χρυσό χρώμα επάνω στα αυγά ώστε να φανούν σαν πιτσιλιές χρυσές.
  • Αφήνουμε να στεγνώσουν πάρα πολύ καλά.
  • Αν θέλουμε γυαλίζουμε με λίγο λάδι πάνω σε ένα πανάκι αλλά πάρα πολύ προσεκτικά για να μην χαλάσουμε τα όμορφα σχέδια που έχουμε φτιάξει. 

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ