Ο Πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια 12 μετανοημένων φυλακισμένων μαφιόζων- Φώτο & Βίντεο

Ο Πάπας Φραγκίσκος έπλυνε το απόγευμα της Πέμπτης τα πόδια 12 μετανοημένων κρατούμενων μαφιόζων μέσα σε μια ιταλική φυλακή.

 Μένοντας πιστός στις παραδόσεις, όπου τη Μεγάλη Πέμπτη ο Χριστός έπλυνε τα πόδια των Αποστόλων, ο Πάπας έπλυνε τα πόδια τριών γυναικών και εννέα ανδρών κρατούμενων στη φυλακή Παλιάνο, έξω από τη Ρώμη. 

Μεταξύ των 12 φυλακισμένων ήταν και ένας μουσουλμάνος ο οποίος πρόκειται σύντομα να ασπαστεί τον χριστιανισμό. Στη τελετή και τη λειτουργία βοήθησαν τον Ποντίφικα τέσσερις κατούμενοι. 

Στη φυλακή αυτή κρατούνται κυρίως πρώην μαφιόζοι που εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης. Αρκετοί από αυτούς συνεργάστηκαν με τις ιταλικές δικαστικές αρχές και είδαν τις ποινές τους να μειώνονται. Ο πάπας έχει ζητήσει κατ' επανάληψη από τα μέλη της μαφίας να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Με τη σειρά τους, οι κρατούμενοι προσέφεραν στον πάπα προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι: βιολογικά λαχανικά, γλυκά και σταυρούς από ξύλο ελιάς.

Από το 2013, όταν εξελέγη στο αξίωμά του, ο Φραγκίσκος αποφάσισε να "αποκεντρώσει" την Ακολουθία του Νιπτήρος.

Εκείνη τη χρονιά τέλεσε τη λειτουργία σε μια φυλακή ανηλίκων, την επομένη σε ένα ίδρυμα για ασθενείς και αναπήρους, το 2015 και πάλι σε μια φυλακή και πέρσι σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ