Οι κάμερες ασφαλείας έπιασαν τον διαρρήκτη του σπιτιού του Νίκου Βέρτη (Φωτό)

Θύματα της σπείρας των επωνύμων είχαν πέσει μεταξύ των άλλων, ο μάνατζερ και πρώην σύντροφος της Έλενας Παπαρίζου, Τόνυ Μαυρίδης, ο επιχειρηματίας Στιβ Κακέτσης και η ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής Τέτα Καμπουρέλη.

Οι κάμερες ασφαλείας του γκαράζ του σπιτιού του τραγουδιστή Νίκου Βέρτη στη Βούλα κατέγραψαν τον διαρρήκτη που μπήκε στον σπίτι του και συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία της υπόθεσης που αφορά στην εξάρθρωση συμμορίας ληστών που χτυπούσε οικίες επωνύμων.

Διακοπές στην Αλβανία με τα χρήματα που είχαν κλέψει από Έλληνες επωνύμους έκαναν τα μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Θύματά τους είχαν πέσει ο διάσημος τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, ο μάνατζερ και πρώην σύντροφος της Έλενας Παπαρίζου, Τόνυ Μαυρίδης, ο επιχειρηματίας Στιβ Κακέτσης και η ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής Τέτα Καμπουρέλη.

Στις φωτογραφίες μάλιστα από τις κάμερες ασφαλείας στο γκαράζ του σπιτιού του τραγουδιστή Νίκου Βέρτη στη Βούλα, το οποίο είχε διαρρήξει η σπείρα των επωνύμων και δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα, εικονίζεται ένας εκ των δραστών να πλησιάζει το αυτοκίνητο και να επιχειρεί να το ανοίξει. 

Αρμόδιοι αστυνομικοί αναφέρουν ότι τα τέσσερα μέλη της σπείρας διατηρούσαν ενεργούς λογαριασμούς στο Facebook, γεγονός που έγινε αντιληπτό και ζητήθηκε άρση απορρήτου.

Έτσι, διαπιστώθηκε ότι από το Νοέμβριο του 2016, μετά τα τελευταία χτυπήματά τους -και συγκεκριμένα λίγες ημέρες μετά την εισβολή στην οικία του Νίκου Βέρτη- διέφυγαν στην Αλβανία, όπου έκαναν διακοπές ξοδεύοντας μετρητά που είχαν αποσπάσει από τα θύματά τους.

Ο λόγος που μετέβησαν στη γειτονική χώρα είναι ότι αντιλήφθηκαν ότι μέρος της δράσης τους έχει αποκαλυφθεί από την Αστυνομία και έτσι δεν ρίσκαραν τυχόν σύλληψή τους.

Η συμμορία αποτελούνταν από έναν 22χρονο Αλβανό, ο οποίος είναι ο μόνος που βρισκόταν στην Ελλάδα και συνελήφθη προχθές στον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα, και τέσσερις ομοεθνείς του που αναζητούνται.

Ανάμεσα στους καταζητούμενους βρίσκεται 28χρονος, ο οποίος στις 17 Μαρτίου 2016 είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

Συνολικά κατηγορούνται για εννιά ληστείες, 36 διαρρήξεις και 18 κλοπές οχημάτων, ενώ η λεία τους εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι αγγίζει το 1.000.0000 ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2016 εισέβαλλαν στο σπίτι της Τέτα Καμπουρέλη στη Βάρη.

Οι ληστές ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο στο χώρο της κρεβατοκάμαρας τόσο με την ίδια όσο και με το σύζυγό της, οι οποίοι την ώρα της επίθεσης κοιμόντουσαν.

Αφού τους χτύπησαν με γροθιές, ερεύνησαν διάφορους χώρους και άρπαξαν κοσμήματα αξίας και μετρητά.

Κάποια στιγμή ο σύζυγος της κ. Καμπουρέλη άρπαξε το όπλο ενός εκ των δραστών για να αμυνθεί και τότε οι ληστές τον πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Εκείνος απάντησε πυροβολώντας και τότε ένας από τους δράστες τον χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Τρεις μήνες μετά οι δράστες μπήκαν στο σπίτι της συντρόφου του Στιβ Κακέτση στον Άλιμο, όπου αφού ερεύνησαν το χώρο άρπαξαν τα κλειδιά του πολυτελούς αυτοκινήτου του επιχειρηματία και διέφυγαν με αυτό.

Τον Σεπτέμβριο σειρά είχε ο μάνατζερ Τόνυ Μαυρίδης.

Ο γνωστός μουσικός παραγωγός βρισκόταν στο μπαλκόνι μαζί με τη σύζυγό του και ένα φίλο τους όταν είδε ένα ύποπτο αυτοκίνητο να πηγαινοέρχεται στο δρόμο κάτω από το σπίτι.

Ο ίδιος έκανε το λάθος να κατέβει κάτω για να ζητήσει εξηγήσεις από τους επιβάτες του οχήματος.

Τότε, εκείνοι τον οδήγησαν στο σπίτι του υπό την απειλή όπλου και έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Το Νοέμβριο θύμα τους έπεσε ο Νίκος Βέρτης από τον οποίο αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με 30.000 ευρώ.

Αρχικά πήδηξαν στην αυλή του σπιτιού του στη Βούλα, ανέβηκαν στο μπαλκόνι, παραβίασαν το παράθυρο και κατευθύνθηκαν αμέσως στο χρηματοκιβώτιο που περιείχε μετρητά και κοσμήματα.

Οι δράστες δεν δίσταζαν να ανοίγουν πυρ όταν έρχονταν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς.

Τον Αύγουστο του 2016 στο Καματερό, κατά την απόπειρα διάρρηξης πυροβόλησαν σε βάρος ανδρών της Άμεσης Δράσης που προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο πυροβόλησαν ξανά κατά αστυνομικών της Ασφάλειας που τους καταδίωξαν.

Σε βάρος των τεσσάρων Αλβανών που διέφυγαν στην πατρίδα τους αναμένεται να εκδοθούν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Για τον 28χρονο δραπέτη των φυλακών εκκρεμεί ήδη άλλο ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις ισπανικές Αρχές για ληστείες και κλοπές, όπως και ένταλμα σύλληψης των ελληνικών Αρχών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, κλοπές και αρπαγή.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 28χρονος είχε αναλάβει όλο το συντονισμό των χτυπημάτων, ενώ φέρεται να συμμετείχε σε όλες τις επιθέσεις με αρχηγικό ρόλο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ