Πιτσιόρλας: Μόνο καλά έχουμε να εισπράξουμε από την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στη Fraport - Η εικόνα θα βελτιωθεί μαζί με το κύρος της χώρας

«Από την εμπειρία, που θα αποκτήσει ο ελληνικός λαός από την παραχώρηση, θα αλλάξει την αντίληψή του για τα τα ζητήματα αυτά», τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας.

Την πεποίθησή του ότι, η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece θα προσδώσει κοινωνική και οικονομική υπεραξία στη χώρα, εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Με αφορμή την αλλαγή σελίδας, που γίνεται επισήμως από σήμερα στα περιφερειακά αεροδρόμια ο κ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι «μόνο καλά έχουμε να εισπράξουμε» από την είσοδο επενδυτή, και ότι, μέχρι τώρα, η εικόνα των αεροδρομίων δεν ανταποκρίνονταν στις «ανάγκες και το κύρος της χώρας».

«Δεν είναι δυνατόν το αεροδρόμιο της Σαντορίνης να έχει αυτή την εικόνα», τόνισε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι η αναβάθμιση, που ξεκινά στους αερολιμένες «θα φέρει ανάπτυξη, μεγαλύτερες ροές επισκεπτών, περισσότερες αεροπορικές εταιρίες που θα τονώσουν σε πολλά επίπεδα την οικονομία».

Ο κ. Πιτσιόρλας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε πολλές αντιδράσεις, τόσο από τις τοπικές κοινωνίες, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «από την εμπειρία, που θα αποκτήσει ο ελληνικός λαός από την παραχώρηση, θα αλλάξει την αντίληψή του για τα τα ζητήματα αυτά».

 

Ο κ. Πιτσιόρλας επεσήμανε ότι η χώρα έχει πάρα πολύ σημαντικές δυνατότητες στον ενεργειακό τομέα.

Συγκεκριμένα, εκτίμησε ότι, μπορούν να γίνουν σημαντικά έργα και μεγάλες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια.

«Μόνο τα έργα διασύνδεσης με τα νησιά να γίνουν θα έχουμε άλλη εικόνα.

Θα υπάρξει τεράστια εξοικονόμηση για τη ΔΕΗ αλλά και θα εξασφαλισθούν φθηνότερα τιμολόγια για τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι, πρόκειται για παρεμβάσεις «που πιεζόμαστε ή είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε».

 

Αναφορικά με τη ΔΕΗ δήλωσε ότι, «είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε στο άνοιγμα της ευρωπαϊκής αγοράς.

Σε αυτό πρέπει να γίνουν βήματα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ζητήματα ρευστότητας, όμως αν όλα αυτά ενταχθούν σε ένα συνολικό πλαίσιο, κάτι το οποίο προσπαθούμε να κάνουμε, θα αντιμετωπιστούν».

Ξεκαθάρισε ότι, «δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση συνολικά της ΔΕΗ, δε μιλάμε για πώληση της ΔΕΗ.

Η καθυστέρηση στην προσαρμογή είναι πάρα πολύ μεγάλη και αν είχε γίνει νωρίτερα θα δε μιλάγαμε με τους όρους που μιλάμε σήμερα.

Είναι ένα σύνθετο θέμα που έχει μπει στην καρδιά των συζητήσεων και πρέπει να βρούμε λύση.

Πιστεύω ότι, η τελική λύση που θα ανακοινωθεί δε θα δημιουργεί προβλήματα ανησυχίας στους καταναλωτές και στον ελληνικό λαό. Θα ανοίγει δρόμο για οριστικά διευθέτηση του προβλήματος».

 

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα όλων παρεμβάσεων που προωθεί η κυβέρνηση σημείωσε ότι «το επόμενο τρίμηνο η ελληνική οικονομία θα έχει μια τελείως διαφορετική εικόνα» λόγω των έργων, που έχουν δρομολογηθεί, μεταξύ αυτών και η αξιοποίηση του ΟΛΘ.

Ερωτηθείς σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Πιτσιόρλας εκτίμησε ότι, μέσα στον Μάιο λογικά θα έχουν ολοκληρωθεί όλα.

«Επί της ουσίας η συμφωνία στα κρίσιμα σημεία έχει κλείσει. Πρέπει να νομοθετηθούν διάφορα από τη Βουλή. Είναι σημαντικό να αλλάξει το εσωτερικό κλίμα. Πρέπει να αλλάξει. Πιστεύω ότι, όλα θα πάνε καλά», κατέληξε

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ