Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Το 2016 η πιο επιτυχημένη χρονιά για την Ευρωζώνη μετά την κρίση: Tι ακριβώς είπε ο Μάριο Ντράγκι

Το 2016 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά μετά την κρίση της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης της ΕΚΤ, ο πρόεδρος της Μάριο Ντράγκι ανέφερε πως «αν και η χρονιά ξεκίνησε μέσα στην οικονομική αβεβαιότητα, τελείωσε με τον πιο σταθερό βηματισμό μετά την κρίση».

«Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την επιτυχία των δράσεων μας στις αρχές του έτους: αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην οικονομία της ζώνης του ευρώ και εξαφάνιση των κινδύνων του αποπληθωρισμού», σχολίασε ο Ντράγκι.

Αλλά η κεντρική τράπεζα θεωρεί ότι το έργο της δεν έχει τελειώσει.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η ΕΚΤ ανταποκρίθηκε στον ανησυχητικά χαμηλό πληθωρισμό, ενισχύοντας τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της, μειώνοντας τα επιτόκια και παρατείνοντας τα φθηνά δάνεια προς τις τράπεζες.

Οι κινήσεις της ΕΚΤ στοχεύουν στην αύξηση της ρευστότητας μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην πραγματική οικονομία, καθιστώντας ευκολότερο για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να δανειστούν για τις δαπάνες τους και τις επενδύσεις - προωθώντας την ανάπτυξη και την αύξηση του πληθωρισμού προς το στόχο που έχει θέσει η ΕΚΤ για ακριβώς κάτω από το 2%.

Μέχρι το Δεκέμβριο, η οικονομία της Ευρωζώνης φαινόταν υγιής για το ίδρυμα της Φρανκφούρτης σε σημείο που αποφάσισε να περιορίσει την αγορά ομολόγων της από τα € 80 δισ. ευρώ το μήνα στο προηγούμενο επίπεδο των 60 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit

 

2nd family summit