Ισχυρή έκρηξη στην Τουρκία - Δεκάδες τραυματίες

Η έκρηξη σημειώθηκε μόλις πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, με κυρίως κουρδικό πληθυσμό, κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας.

Από την ισχυρή έκρηξη σχηματίστηκε ένας μεγάλος κρατήρας.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNNTurk, τα ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο, όπου τραυματίστηκαν πολίτες που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ενώ τα κτίρια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, πολλά ασθενοφόρα και οχήματα των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν σπεύσει στο σημείο της έκρηξης, στην κεντρική συνοικία Μπαγλάρ.

Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτή τη συνοικία τον Νοέμβριο είχαν τραυματιστεί δεκάδες άνθρωποι από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, μια επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το PKK.

Η έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη, ενώ σημειώθηκε μόλις πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η νοτιοανατολική Τουρκία είναι θέατρο σχεδόν καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ