Οι 40 φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα από τη τρομοκρατικη επίθεση στην καρδιά της Στοκχόλμης

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν συλλάβει δύο υπόπτους για την χθεσινή αιματηρή επίθεση στη Στοκχόλμη.

Μέχρι στιγμής οι σουηδικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη δύο αντρών για την χθεσινή επίθεση στη Στοκχόλμη, που κόστισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 15.

Ο ένας από τους δύο άντρες κρατείται από τις αρχές, ενώ δεν αφήνουν να διαρρεύσουν πληροφορίες,πρωτού επιβεβαιωθεί η ενοχή του δράστη.

Το νομικό σύστημα της Σουηδίας έχει αρκετές διαβαθμίσεις αναφορικά με τους βαθμούς υποψίας για την τέλεση αδικημάτων.

«Ένα άτομο συνελήφθη με την υποψία τέλεσης τρομοκρατικού εγκλήματος μέσω δολοφονίας», τόνισε η Καρίν Ροσάντερ, εκπρόσωπος του εισαγγελικού γραφείου στο Γαλλικό πρακτορείο και το πρακτορείο Ρόιτερς. 

Πρόκειται για τον άνδρα που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην μικρή πόλη Μάρστα στα βόρεια της Στοκχόλμης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet, ο ύποπτος είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος υπήκοος που ζει στην Σουηδία και φέρεται να είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

Ο άνδρας φέρεται να είχε προβεί σε αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook με προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους. 

Παράλληλα, οι αρχές συνέλαβαν τα ξημερώματα στο προάστιο Χούλσα και έναν δεύτερο άνδρα που φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση με το φορτηγό.

Σοκαρισμένος, ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

«Η Σουηδία δέχτηκε επίθεση, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα είναι ενωμένη και ότι το μίσος δεν πρόκειται ποτέ να υπονομεύσει τις αξίες της.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων και κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην ενδώσουν στον φόβο.

Η αστυνομία απέκλεισε επί ώρες τον τόπο της τραγωδίας και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται στο κέντρο της πόλης, ενώ προχώρησε και στην εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.

Όπως αναφέρει δημοσιογράφος της εφημερίδας Expressen, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης, οι αστυνομικοί προειδοποιούσαν τον κόσμο λέγοντας: «παρατήστε ό,τι κρατάτε και τρέξτε».

Σύσσωμοι οι ευρωπαίοι ηγέτες και οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, όπως ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καταδίκασαν ηχηρά το νέο χτύπημα.

Την ίδια στιγμή, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν σοκαριστικές φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ