Αποφυλακίζεται ο Τσοχατζόπουλος για ιατρικούς λόγους - Δεν έχει λεφτά για την εγγύηση

Το ύψος εγγύησης της αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου φτάνει τα 200.000 ευρώ.

Το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την αποφυλάκηση του Άκη Τσοχατζόπουλου με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να μπορεί να πληρώσει την εγγύηση αποφυλάκισής του.

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήρθε έπειτα από αίτημα του πρώην υπουργού για αναστολή της ποινής του, επικαλούμενος προβλήματα υγείας και έλαβε ψήφους 3-2.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας, θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του. 

«Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει», υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του, λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του».

Οι συνήγοροι του ζήτησαν την μείωση της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ και ένα χρονικό διάστημα για να καταβάλουν τα χρήματα, με τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Το δικαστήριο επιβάλει τους εξής όρους αποφυλάκισης: καταβολή εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρήση εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση της Αστυνομικής Ταυτότητας και του διαβατηρίου, απαγόρευση εκδόσεως νέου διαβατηρίου, μόνιμη διαμονής σε γνωστή διεύθυνση και υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα, από τον Μάιο του 2017 που εκτιμάται ότι θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ