Μπέλα Χαντίντ: "Είμαι περήφανη που είμαι Μουσουλμάνα, ο πατέρας μου ήταν πρόσφυγας"

Η Μπέλα Χαντίντ το διάσημο μοντέλο σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, μίλησε για πρώτη φορά για τη θρησκεία της αλλά και την εμπειρία του πατέρα της που ήταν πρόσφυγας.

Η Μπέλα έχει δύο αδέρφια, τη Τζίτζι και τον Ανουάρ, παιδιά μιας σταρ ενός ριάλιτι σόου, της Γιολάντα και ενός μεγιστάνα στην αγορά ακινήτων με αθέμιτη περιουσία, Μοχάμεντ Χαντίντ, είναι μισοί Ολλανδοί και μισοί Παλαιστίνιοι.


Ο πατέρας της γεννήθηκε στη Ναζαρέτ και έζησε στη Συρία και στο Λίβανο πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ σε ηλικία μόλις 14 ετών.

«Ήταν ανέκαθεν θρήσκος και πάντα προσευχόταν μαζί μας. Είμαι περήφανη που είμαι Μουσουλμάνα», λέει η Μπέλα στη συνέντευξή της στο περιοδικό Porter, στην οποία και τονίζει το πόσο μεγάλο ρόλο έπαιζε στην αναγωγή της η κληρονομιά του πατέρα της.

Όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε για πρώτη φορά το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα τον Ιανουάριο που απαγόρευε τότε προσωρινά την είσοδο στη χώρα σε υπηκόους επτά χωρών, οι δύο διάσημες αδερφές ήταν ανάμεσα σε όσους διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Οι Μπέλα και Τζίτζι είχαν συμμετάσχει μάλιστα και στην πορεία διαμαρτυρίας «No Ban No Wall» που είχε γίνει στη Ν. Υόρκη, μαζί με συγγενείς και φίλους, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν:

«Είμαστε όλοι άνθρωποι».

«Ο πατέρας μου ήταν πρόσφυγας όταν πρωτοήρθε στην Αμερική, οπότε όλο αυτό είναι πολύ κοντά σε μένα και τα αδέρφια μου», είχε πει τότε η Μπέλα.  

Το διάσημο μοντέλο έχει μιλήσει ξανά παλιότερα για την απόφασή της να συμμετάσχει την διαμαρτυρία, εξηγώντας πως το «ποικιλόμορφο παρελθόν« της την έχει διδάξει πως όλοι οι άνθρωποι «αξίζουν σεβασμό και καλοσύνη».

«Δεν θα έπρεπε να συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους σαν να μην τους αξίζει καλοσύνη απλώς και μόνο λόγω της εθνικότητάς τους. Δεν είναι σωστό. Κι αυτό το μήνυμα -να είσαι συμπονετικός όποτε είναι δυνατόν- είναι τόσο σημαντικό για εμένα», είχε πει κάποτε σε συνέντευξή της στο Elle. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ