Σοκαριστικές εικόνες - Συρία: Σε νεκροταφείο παιδιών έχει μετατραπεί η χώρα που πλήττεται από αεροπορικές επιδρομές με χημικά

Στην Συρία τους ψεκάζουν χημικά και οι νεκροί αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Ο απολογισμός της αεροπορικής επιδρομής κατά της υπό ανταρτικό έλεγχο πόλης Χαν Τσεϊχούν, της επαρχία Ιντλιμπ είναι 58 νεκροί, μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το τμήμα Υγείας της περιοχής του Ιντλιμπ στη Συρία κάνει λόγο για 100 νεκρούς και περισσότερους από 400 τραυματίες. 

«Τα θύματα υπέκυψαν μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Ήταν άμαχοι στο σύνολό τους», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν.

Η συριακή αντιπολίτευση κατηγορεί το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ για την αεροπορική επιδρομή, κατά την διάρκεια της οποίας θεωρεί ότι χρησιμοποιήθηκαν οβίδες με τοξικό αέριο και ζήτησε την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας και την έναρξη έρευνας.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο θάνατος των 58 οφείλεται σε ασφυξία, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για την ταυτοποίηση του αερίου που χρησιμοποιήθηκε.

Δεκάδες άλλοι κάτοικοι της πόλης υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα.

Ιατρικές πηγές στην Χαν Τσεϊχούν κάνουν λόγο για λιποθυμίες, εμετούς και για την παρουσία αφρού στο στόμα των θυμάτων της «χημικής επίθεσης», σύμφωνα με το Sky News.

Μέχρι αυτήν την ώρα, δεν υπάρχει ανακοίνωση της Δαμασκού για την επίθεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ