Η Άνοιξη μετ' εμποδίων: Βροχερός ο καιρός, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και στη Δυτική Πελοπόννησο.

Μπορεί να μπήκε η άνοιξη, αλλά ο καιρός δεν συμφωνεί, καθώς θα παραμείνει άστατος και σήμερα 4 Απριλίου με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας καθώς και του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με λίγες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Κυκλάδων, των Σποράδων και του Ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και στη Δυτική Πελοπόννησο.

 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 18, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από 9 έως 19 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 18.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 19 βαθμούς, με εξαίρεση την Κρήτη όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοανατολικές σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και σταδιακά στα νότια πελάγη τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

 

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές ή όμβρους και μικρή πιθανότητα καταιγίδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ