Blue Origins: Η πρώτη μίνι αστρική βόλτα με το διαστημικό κρουαζιερόπλοιο -Φώτο

Η ιδιωτική εταιρεία Blue Origin, ευελπιστεί να μεταφέρει τους πρώτους τουρίστες του διαστήματος 100 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, έως το τέλος του 2018.

Το διαστημικό κρουαζιερόπλοιο του Τζεφ Μπέζος δήλωσε άτυπα την αναμενόμενη πρώτη "αστική κρουαζιέρα". Το σκάφος έιναι σαν όλες τις υπόλοιπες διαστημικές καμπίνες.

Σύμφωνα με το sciencealert.com, λόγω του ψυχαγωγικού του προορισμού ωστόσο, παρέχει κάποιες «πολυτέλειες» - για τα δεδομένα των διαστημικών ταξιδιών τουλάχιστον. 

 

«Κάθε κάθισμα έχει το δικό του παράθυρο... τα μεγαλύτερα παράθυρα που έχουν ποτέ σχεδιαστεί για το διάστημα», έγραφε στο twitter, ο ιδρυτής και βασικός χρηματοδότης της Blue Origin, Τζεφ Μπέζος. 

Στο κέντρο της κάψουλας, δεσπόζει ένας μικρός κινητήρας διαφυγής που, σε περίπτωση σοβαρής βλάβης, θα στείλει την κάψουλα σε απόσταση ασφαλείας από τον προωθητικό πύραυλο. 

Κάθε ένας από τους έξι πρώτους διαστημικούς τουρίστες θα είναι σε θέση να παρακολουθεί την πορεία του ταξιδιού καθώς και άλλα στοιχειά της πτήσης, από μία οθόνη αφής μπροστά του. 

Ο Μπέζος ίδρυσε την Blue Origin το 2000 αλλά οι πρώτες πυραυλικές δοκιμές έγιναν μόλις το 2015.

Αν και τα εισιτήρια δεν έχουν διατεθεί ακόμη, εκτιμάται πως ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής θα στοιχίσει στους επίδοξους επισκέπτες του «υποτροχιακού διαστήματος» περίπου 250.000 δολάρια - η θέση όχι η καμπίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ