Επίτιμος Πρόεδρος της "Παγκρητίου Ενώσεως" ο κύριος Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης

Η «Παγκρήτιος Ένωσις», το μεγαλύτερο πνευματικό-πολιτιστικό σωματείο της Ελλάδας που αριθμεί πάνω από 80.000 μέλη, αναγόρευσε τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη σε επίτιμο πρόεδρό της.

 

Σε μια σεμνή γεμάτη συγκίνηση και κρητική υπερηφάνεια εκδήλωση η «Παγκρήτιος Ένωσις», το μεγαλύτερο πνευματικό-πολιτιστικό σωματείο της Ελλάδας που αριθμεί πάνω 80.000 μέλη, με αφορμή τα 150 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου παρουσίασε την έκδοση του βιβλίου «Το Ιερόν και Ηρωϊκόν της Κρήτης Αρκάδι» του συγγραφέα Διονυσίου Μαραγκουδάκη, Επισκόπου Πέτρας.

«Ευχόμαστε όλοι, είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος μιλώντας για το βιβλίο, να διδαχθούν από τα διαχρονικά και βροντώδη μηνύματα υγιούς φιλοπατρίας και ανιδιοτελούς ηρωισμού τα οποία εξακτινώνει πάντοτε το Αρκάδι».

Και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη πρόσθεσε:

«Αυτό το βιβλίο αποτελεί τεκμήριο γενναιότητας, αγώνων, αξιών και αυτοθυσίας. Ένα τεκμήριο ανιδιοτελούς πίστης στην πατρίδα που καθορίζει γενιές και γενιές Κρητικών».

Η «Παγκρήτιος Ένωσις» αφιέρωσε το στον κύριο Βαρδή Βαρδινογιάννη με την ευγενική χορηγία του οποίου τυπώθηκε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η «Παγκρήτιος Ένωσις» αναγόρευσε τον κύριο Βαρδή Βαρδινογιάννη σε επίτιμο Πρόεδρό της - διάκριση που για πρώτη φορά απονέμεται σε προσωπικότητα που δεν διετέλεσε Πρόεδρος της Ενώσεως- για τη συμβολή του στη διάδοση της κρητικής παράδοσης και για την προσφορά του στον Κρητικό λαό και στην πατρίδα μας γενικότερα.

«Το βασικό χαρακτηριστικό του Βαρδή, είπε ο Πρόεδρος της “Παγκρητίου Ενώσεως”, κύριος Γιώργος Μαριδάκης, είναι ότι όταν ήρθε από το Ρέθυμνο στην Αθήνα κράτησε ό,τι έφερε από την Κρήτη: Το κρητικό φιλότιμο, την κρητική φιλοξενία, την αγάπη προς καθετί κρητικό. Με λίγα λόγια κράτησε την κρητική λεβεντιά!».

«Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, είπε η κυρία Κεφαλογιάννη παίρνοντας τον λόγο, είναι άξιος συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης, διδάσκει εμάς τους νεότερους με τη στάση ζωής του πώς πρέπει να σεβόμαστε τον άνθρωπο, να προτάσσουμε το κοινό καλό, να υπερασπιζόμαστε ιδανικά όπως η αγάπη για την πατρίδα, για την Ελλάδα, για τους Έλληνες. Αυτή η προσφορά μας βοηθάει να διατηρούμε ζωντανές τις ρίζες μας. Μαζί του συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης η σύζυγός του Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μητέρα των πέντε παιδιών τους».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου N.J.V. Athens Plaza στο Σύνταγμα, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, τον επιχειρηματικό και τον καλλιτεχνικό χώρο και διακεκριμένων μελών της κρητικής παροικίας των Αθηνών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά μέλη της οικογένειας του κυρίου Βαρδή Βαρδινογιάννη, η σύζυγος του Μαριάννα, τα παιδιά του Γιάννης Βαρδινογιάννης και Νίκος Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Αλεξία Αντσακλή, η κόρη του Βαρδιάννα με τον σύζυγό της Ιδομενέα Κογχυλάκη, τα αδέλφια του κυρίου Βαρδή Βαρδινογιάννη, Ελένη Κεφαλογιάννη και Γιώργος Βαρδινογιάννης, η κυρία Ελένη Σ. Βαρδινογιάννη και ο γυιός της κύριος Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης, η κυρία Αμαλία Βαρδινογιάννη και ο κύριος Σπύρος Καπράλος. Επίσης μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και η σύζυγός του Δέσποινα, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυρία Φώφη Γεννηματά, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κωστής Χατζηδάκης, οι βουλευτές Γιάννης Κεφαλογιάννης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ντόρα Μπακογιάννη, Μανώλης Όθωνας, Γιάννης Πλακιωτάκης και Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κυρία Θεανώ Βρέντζου, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κυρία Μαίρη Λιόνη, ο κύριος Μιχάλης Σάλλας, ο κύριος Νίκος Δασκαλαντωνάκης, οι κύριοι Μάνος και Τάκης Δομαζάκης, η κυρία Μαρία Χομπίτη, η κυρία Φαλή Βογιατζάκη, κ.ά.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο Νίκος Ζωϊδάκης ενώ ο χορός των «Κουρητών» έκλεψε την παράσταση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ