Κομφούζιο στις πανελλαδικές εξετάσεις: Δήλωση 5ου μαθήματος

Η κίνηση αυτή έρχεται στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, προκαλώντας σύγχυση, καθώς οι υποψήφιοι έχουν ήδη αποφασίσει σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν και έχουν προετοιμαστεί για αυτά.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Παντής, δήλωσε ότι θα επιτραπεί στους υποψηφίους να εξεταστούν σε επιπλέον μαθήματα αν αυτό το επιθυμούν, έπειτα από τις αντιδράσεις γονέων μαθητών, για τη μείωση των εισακτέων.

Ομως, γονείς αντέδρασαν και σε αυτή την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως πολιτικό τερτίπι και εμπαιγμό, ενώ κάλεσαν τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

"Καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει άμεσα και καταλυτικά προκειμένου να αναιρεθούν οι άστοχες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, που δείχνουν τουλάχιστον ασέβεια στην αγωνία των μαθητών που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, την Παρασκευή, ο κ. Παντη δήλωσε: «είναι αίτημα εύλογο, σωστό να ανοίξουμε τη διαδικασία για δυνατότητα δήλωσης από τους υποψηφίους πέμπτου μαθήματος. Από Δευτέρα το υπουργείο θα δει το αίτημα και θα το κάνει» 

Το υπουργείο έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αναιρέσει την περικοπή των εισακτέων, και εκτιμά πως με το 5ο μάθημα βοηθά τους υποψηφίους να αυξήσουν τις πιθανότητες εισαγωγής.
Βέβαια, μόλις δυο μήνες πριν τις εξετάσεις είναι αδύνατο να προετοιμαστεί ένας μαθητής για το έξτρα μάθημα. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ