Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα απαντήσει με πόλεμο στις ΗΠΑ γιατί τον χλεύασαν ως χοντρό δύο γερουσιαστές (Φωτό)

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δε σηκώσει αστεία για το βάρος του και από ότι φαίνεται θίγεται πολύ εύκολα.

Τόλμησες να χαρακτηρίσεις χοντρό τον Κιμ Γιονγκ Ουν; Ετοιμάσου για πόλεμο!

Το λάθος αυτό έκαναν δύο γερουσιαστές ο Τζον ΜακΚέιν και ο Τεντ Κρουζ που τόλμησαν να σχολιάσουν το βάρος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και τώρα ο Κιμ τους απειλεί με πόλεμο.

«Όταν τύποι όπως ο Τζον ΜακΚέιν και ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ κάνουν μία προκλητική δήλωση αυτή ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά της Βόρειας Κορέας, η χώρα θα απαντήσει» αναφέρει το διάβημα του κορεάτικου πρακτορείου ειδήσεων.

«Θα αντιμετωπίσουν την πικρή εμπειρία των καταστροφικών συνεπειών, που συνεπάγεται η απερίσκεπτη γλώσσα τους και, στη συνέχεια, θα είναι πολύ αργά για κάθε μετάνοια» προσθέτει με τον γνωστό επιτακτικό του τρόπο το πρακτορείο.

Συγκεκριμένα, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής αποκάλεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν «τρελό, χοντρό παιδί», κατά την διάρκεια συνέντευξης στις 22 Μαρτίου.

Η απάντηση του δικτατορικού καθεστώτος ήταν άμεση και οι απειλές για σφοδρές συνέπειες αναμενόμενες.

Η δήλωση από την Κορέα, βέβαια είναι απάντηση και στις προσπάθειες του Κρουζ να αναγνωριστεί η Βόρειος Κορέα ως χώρα τρομοκρατίας, ενώ η ίδια χαρακτηρίζει του δύο Αμερικανούς πολιτικούς ως «κουτάβι, που δεν γνωρίζει τον φόβο της τίγρης».

Ο ΜακΚέιν, με ομολογουμένως αρκέτη δόση χιούμορ, απάντησε μέσω twitter «Μα πώς θέλουν να τον αποκαλέσω τρελό, κοκκαλιάρικο παιδί;».

Για του λόγου το αληθές βέβαια, ο Βορειοτάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, στα 33 του χρόνια και δικτάτορας ενός λαού που υποφέρει από πείνα, υπολογίζεται ότι ζυγίζει περίπου 125 κιλά, σύμφωνα με το Fox News.

«Η Κίνα είναι η μόνη που μπορεί να ελέγξει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αυτό το τρελό, χοντρό παιδί που διοικεί τη Βόρειο Κορέα. Αυτοί μπορούν να σταματήσουν την οικονομία της  Β. Κορέας μέσα σε μία εβδομάδα» είχε πει χαρακτηριστικά στο MSNBC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ