"Ναυάγιο" το χθεσινό EuroWorking Group- Παραμένει σε εκκρεμότητα η αξιολόγηση

Η αξιολογόγηση παραμένει σε εκκρεμότητα μετά και την ολοκλήρωση του χθεσινού EuroWorking Group, όπου τελικά δεν κατέληξαν σε συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Αν και τυπικά θα υπάρξει σήμα επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, εντούτοις δεν ορίστηκε συγκεκριμένη ημερομηνία, κάτι που φαίνεται να οδηγεί σε απώλεια του στόχου της 7ης Απριλίου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το EWG συνέστησε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία στο πακέτο μεταρρυθμίσεων, αλλά άφησε "θολό" το πότε θα γίνει αυτό.

Τόνισε δε, ότι αν χαθούν και οι επόμενες μέρες χωρίς να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και υπάρξουν κι άλλες καθυστερήσεις για την επιστροφή των θεσμών, τότε θα χαθεί και η ευκαιρία για περαιτέρω πρόοδο στο Eurogroup στις 7 Απριλίου στην Μάλτα, κάτι για το οποίο εκτιμούν, ήδη, ότι οι πιθανότητες μειώνονται.

Ειδικότερα, το ΔΝΤ επιμένει στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από το 2019 και σε μια δόση, ενώ η κυβέρνηση θέλει να απλωθεί χρονικά η περικοπή αυτή. 

Διαφωνία υπάρχει και στα εργασιακά, με το ΔΝΤ να επανέρχεται στην αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, παρά την αρχική συμφωνία για να παραμείνει το όριο στο 5% και να μην αυξηθεί στο 10%.

Στις Βρυξέλλες, επισήμως, δεν γίνεται λόγος για αδιέξοδο, και εκτιμούν πως η σχετική ανακοίνωση για την επιστροφή των θεσμών θα γίνει πολύ σύντομα. 

Ωστόσο, οι υπαναχωρήσεις που σημειώθηκαν οδηγούν εκ νέου σε διαπραγμάτευση «καυτά» ζητήματα, κάτι που .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ