3 τεχνικές για να καίτε περισσότερο λίπος με το περπάτημα

Το περπάτημα είναι μια ενδεδειγμένη μορφή άσκησης που σε συνδυασμό με μικρές ασκήσεις βοηθάει στο κάψιμο λίπους, χωρίς καν να το καταλάβουμε!

Σας προτείνουμε ορισμένους τρόπους και ασκήσεις χαμηλής έντασης, όπως αναφέρονται και στο baby.gr, που θα σας βοηθήσουν σημαντικά στο χάσιμο λίπους.

1. Αυξομειώστε την ένταση

Μελέτη έδειξε ότι οι εναλλαγές ταχύτητας στο περπάτημα βοηθούν να κάψετε έως και 20% περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι αν περπατάτε με σταθερό ρυθμό.

2. Κάντε ασκήσεις ενδιάμεσα

Για αποτελεσματικότερες καύσεις και απώλεια βάρους δεν πρέπει να παραμελήσετε τη μυϊκή σας μάζα, η οποία από μόνη της καταναλώνει αρκετή ενέργεια.

Σταματήστε το περπάτημα περίπου ανά 10 λεπτά για να κάνετε μερικά βαθιά καθίσματα, πουσ-απς ή επιτόπου άλματα.

3. Αποφύγετε τα σνακ

Η γυμναστική με άδειο στομάχι δεν είναι καλή στρατηγική, όμως ο οργανισμός δεν χρειάζεται πολύ «καύσιμο» πριν από μια ήπια δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, τουλάχιστον σε σύγκριση με μια προπόνηση υψηλής έντασης.

Η ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σας εξασφαλίσει την ενέργεια που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια του περιπάτου σας.

Εξαίρεση αποτελεί η πρωινή γυμναστική, αφού το στομάχι έχει παραμείνει άδειο για πολλές ώρες. Στην περίπτωση αυτή συνιστάται ένα ελαφρύ πρωινό.

Ξεκινάμε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ