Πλούσιος Κολομβιανός αρχιτέκτονας "ψάρεψε" 7χρονο κορίτσι: Το βασάνισε, το βίασε & το σκότωσε

Ο 38χρονος Κολομβιανός αρχιτέκτονας είχε απαγάγει το κορίτσι τον Δεκέμβριο.

Ο 38χρονος κολομβιανός αριχτέκτονας Ραφαέλ Ουρίμπε Νογκέρα καταδικάστηκε για το βιασμό και το φόνο ενός 7χρονου κοριτσιού σε περισσότερα από 51 χρόνια κάθειρξης.

Ο Ραφαέλ απήγαγε την Γιουλιάνα Σαμπόνι από μια υποβαθμισμένη συνοικία της Μπογκοτά και το οδήγησε στο διαμέρισμά του, όπου και βρέθηκε νεκρό το κορίτσι.

Σύμφωνα με τις αρχές το κορίτσι βασανίστηκε από τον πλούσιο αρχιτέκτονα, κατόπιν βιάστηκε και τελικά σκοτώθηκε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του, λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ και ναρκωτικών.

Οι συγγενείς του τον έστειλαν σε κλινική αποτοξίνωσης μετά τον φόνο εξαιτίας του εθισμού του στην κοκαίνη και το αλκοόλ.

Ο Νογκέρα καταδικάστηκε σε 622 μήνες κάθειρξη, που αντιστοιχούν σε 51 χρόνια και 10 μήνες και σε πρόστιμο 25.000 δολαρίων, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Έξω από το δικαστήριο πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί για να αποδοκιμάσει τον άντρα και οι αστυνομικοί τον απομάκρυναν φορόντας του αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ακόμη και ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος σοκαρίστηκε από την υπόθεση και ζήτησε στον λογαριασμό του στο Twitter «η δικαιοσύνη να ρίξει όλο το βάρος της στον υπεύθυνο» για τον φόνο αυτό, σύμφωνα με τη Washington Post.

Στην Κολομβία η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί και την οποία είχε ζητήσει η κατηγορούσα αρχή είναι 60 χρόνια κάθειρξη. Η εισαγγελία και οι γονείς του κοριτσιού έχουν αποφασίσει να ασκήσουν έφεση στην απόφαση αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ