Έγγραφο φωτιά του διοικητή - Ο ΕΦΚΑ δεν μπορεί να πληρώσει 150.000 συντάξεις

Σύμφωνα με έγγραφο του ΕΦΚΑ μένει στον αέρα η πληρωμή 150.000 παλιών και νέων συνταξιούχων.

Έγγραφο - φωτιά του διοκητή του ΕΦΚΑ ήρθε στην δημοσιότητα, σύμφωνα με το οποίο η πληρωμή 150.000 παλιών και νέων συνταξιούχων μένει στον αέρα.

Η πληρωμή αναμενόταν να γίνει από τα 869 εκατ. ευρώ που διαθέτει η τρόικα με διορία να δοθούν ως τον Οκτώβριο του 2017.

Στο έγγραφο αυτό (non paper) με ημερομηνία 24 Μαρτίου, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Κώστα Κατίκου για τον Ελεύθερο Τύπο, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ομολογεί:

«Δεν υπάρχει σχέδιο για τη διεκπεραίωση όλων των συντάξεων που εκκρεμούν και ούτε φαίνεται πως μπορεί να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι τη διορία του Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη βοήθεια της Ε.Ε. (σ.σ.: 869 εκατ. ευρώ) για την πληρωμή των συντάξεων. 

Εάν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, θα πρέπει να κοινοποιηθεί στους γενικούς διευθυντές προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάλογη διοικητική υποστήριξη».

 

Στο εν λόγω έγγραφο τριών σελίδων, αναλύονται εμπεριστατωμένα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του νέου φορέα και καθιστούν αναποτελεσματική την παροχή υπηρεσιών προς εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Οι εκκρεμείς συντάξεις υπολογίζεται ότι είναι περίπου 150.000. 

Από αυτές οι 95.526 παραμένουν στην κατάσταση αυτή περισσότερα από δύο χρόνια, ενώ από τις 13/5/2016, δηλαδή από τον νόμο Κατρούγκαλου, προστέθηκαν περισσότερες από 55.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης.

 

«Πρέπει να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την λειτουργία του ΕΦΚΑ ως ένα και μοναδικό Ταμείο και να πάψουν να υπάρχουν υποκαταστήματα τα οποία λειτουργούν υπό τα παλιά Ταμεία, όπως συμβαίνει από πέρυσι.

Οι αποφάσεις του ΕΦΚΑ λαμβάνονται από ένα άτομο, τον διοικητή, και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους, είτε όσον αφορά τη στέγαση και την μετακίνηση προσωπικού, είτε οτιδήποτε άλλο.

Δεν επικρατούν πια τα Ταμεία και όλοι θα πρέπει να αποδεχτούν τον ΕΦΚΑ και την παρούσα ιεραρχία», αναφέρει σε άλλο σημείο στο έγγραφο ο διοικητής του ΕΦΚΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ