Διώξε το άγχος σου μια για πάντα με 5 στρατηγικές!

Πολλές καταστάσεις μας αγχώνουν καθημερινά. Το θέμα είναι πώς το αντιμετωπίζουμε.

Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που σε βοηθάνε στη διαχείρισή του, σύμφωνα και με το tsemperlidou.gr.

Εισπνοή εκπνοή και ξεκινάμε...

1. Συγκεντρώσου
Συγκεντρώσου σε ό,τι μπορείς να ελέγξεις. Μη τρελαίνεσαι και αγχώνεσαι με όσα δε μπορούν να αλλάξουν.

Για παράδειγμα, η οικονομική κρίση: Όσο και να αγχωθείς και να ζοριστείς, δε θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη η κατάσταση.

Δούλεψε προς την κατεύθυνση μιας προσιτής λύσης, όπως πώς μπορείς να αναδιαμορφώσεις τα οικονομικά σου για να ανταπεξέλθεις.

Με άλλα λόγια, να στρέψεις την ενέργειά σου στο τί μπορείς να ελέγξεις. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο αλλά τη στιγμή που θα αρχίσεις να επικεντρώνεσαι σε αυτά που μπορείς να αλλάξεις, δε θα νιώθεις πλέον τόσο άγχος.

2. Βρες τη βαθύτερη πηγή του προβλήματος
Αν είσαι επιρρεπής στο να αισθάνεσαι πολύ άγχος, οι πιθανότητες είναι ότι ή κάνεις μονίμως λάθος σκέψεις ή έχεις πεποιθήσεις που τροφοδοτούν αυτό το άγχος σου.

Για παράδειγμα, μπορεί να αντιμετωπίζεις πολλές καθημερινές καταστάσεις ως τρομερές, τη στιγμή που άλλοι άνθρωποι τις βλέπουν ως κάτι όχι τόσο σημαντικό.

Ή, ίσως συνηθίζεις να σκέφτεσαι πάντα το χειρότερο σενάριο. Αυτοί οι τρόποι σκέψης λειτουργούν ως φακός μέσω των οποίων βλέπεις τον κόσμο.

Η διέξοδος από αυτές τις σκέψεις είναι να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να είναι αντικειμενικό και να εξετάζει όλες τις άλλες δυνατότητες που θα μπορούσαν να συμβούν κι όχι πάντα το ακραίο.

3. Επικεντρώσου στο παρόν
Πολλοί άνθρωποι που είναι γεμάτοι από άγχος τείνουν να επικεντρώνονται και να σπαταλούν πολλή ενέργεια στο τί θα συμβεί στο μέλλον.

Ξοδεύουν ένα υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα και την ενέργειά τους προσπαθώντας να κάνουν το μέλλον όσο το δυνατόν πιο προβλέψιμο.

Αυτός ο τρόπος ζωής οδηγείται από το φόβο για το άγνωστο. Προσπάθησε να ζήσεις πλήρως στο παρόν. Το παρόν είναι ένα πολύ πιο ήσυχο μέρος για να ζήσεις από ότι το μέλλον.

4. Μάθε να αναπνέεις
Οι ασκήσεις αναπνοής είναι ένας από τους καλύτερους και γρηγορότερους τρόπους για να βοηθήσεις το σώμα όταν αισθάνεσαι ανήσυχος.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές αναπνοής, αλλά μια από τις καλύτερες είναι η κοιλιακή ή διαφραγματική αναπνοή. Η τεχνική είναι απλή και μπορείς να την κάνεις οπουδήποτε

. Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να ανακουφιστείς από το άγχος. Πάρε μια βαθιά αναπνοή από τη μύτη σου φουσκώνοντας το κάτω μέρος της κοιλιάς, όχι το στήθος. Επανάλαβε αρκετές φορές.

5. Μη σε παραμελείς
Η φροντίδα για τον εαυτό σου μπορεί να μην φαίνεται προφανής, αλλά παίζει μεγάλο ρόλο στην ικανότητά σου να διαχειρίζεσαι το άγχος.

Όταν κοιμάσαι σωστά, τρως υγιεινά γεύματα, γυμνάζεσαι σε καθημερινή βάση και αποφεύγεις τις εξαρτήσεις, χτίζεις ένα σώμα και μυαλό ανθεκτικά στο στρες, έτσι ώστε να μπορείς να χειριστείς περισσότερες από τις προκλήσεις που έρχονται το δρόμο σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ