Τα πιο περίεργα γαμήλια έθιμα από τη μία άκρη της γης στην άλλη

Σήμερα γάμος γίνεται σ’ ωραίο περιβόλι.

Τι νόμιζες ότι σε όλο τον κόσμο τραγουδάνε τέτοια ωραία τραγούδια και το πιο περίεργο πράγμα που κάνουν είναι να βάζουν λεφτά στο παπούτσι της νύφης;

Δείτε παρακάτω τα πιο περίεργα έθιμα γάμου στον κόσμο, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

 

1.Κίνα

Ο γαμπρός σύμφωνα με τα έθιμα των Yugur στην Κίνα, χτυπά πραγματικά τη νύφη τρεις φορές με ένα τόξο, με βέλη. Τα βέλη δεν έχουν κεφαλή, έτσι δεν είναι θανατηφόρα, αλλά δεν παύουν να είναι επώδυνα. Έπειτα, ο γαμπρός πρέπει να σπάσει κάθε βέλος για να εξασφαλίσει ότι θα την αγαπά για πάντα.

 

2.Αφρική

Σε ορισμένα αφρικανικά χωριά, το ταξίδι του μέλιτος δεν είναι και τόσο ιδιωτικό. Στο νυφικό κρεβάτι συνοδεύονται οι νεόνυμφοι, συνήθως από τη μητέρα της νύφης, για να τους δείξει τα “κατατόπια”.

 

3.Κορέα

Αυτό κι αν είναι περίεργο. Οι φίλοι του γαμπρού, του βγάζουν τα παπούτσια και τις κάλτσες και του χτυπάνε τα πόδια με ψάρια. Αυτό έχει ως στόχο να προετοιμάσει το γαμπρό για την πρώτη νύχτα του γάμου του.

 

4.Γαλλία

Στη Γαλλία, οι φίλοι και η οικογένεια των νεόνυμφων χτυπούν κατσαρόλες και τηγάνια, ενώ ταυτόχρονα φωνάζουν έξω από το σπίτι του ζευγαριού την πρώτη νύχτα του γάμου. Δυστυχώς, το ζευγάρι δεν μπορεί να τους αγνοήσει αλλά πρέπει να τους δώσει τρόφιμα και ποτά μόλις τους ακούσει.

 

5.Κονγκό

Η νύφη και ο γαμπρός δεν επιτρέπεται να χαμογελούν κατά τη διάρκεια ενός γάμου στο Κονγκό. Και δεν απαγορεύεται μόνο κατά τη διάρκεια της τελετής του γάμου αλλά και κατά τη δεξίωση και στις φωτογραφίες του γάμου τους.

 

6.Φίτζι

Στα νησιά Φίτζι, ο γαμπρός θα πρέπει να ζητήσει από τον πατέρα της νύφης το χέρι της κόρης του, φέρνοντάς του ένα δόντι φάλαινας.

 

7.Ινδία

Οι γυναίκες που ανήκουν στη φυλή Mangliks πρέπει να παντρευτούν ένα δέντρο πριν παντρευτούν έναν πραγματικό άνδρα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες υποτίθεται ότι είναι καταρραμένες και θα φέρουν πρόωρο θάνατο στους συζύγους τους. Αφού παντρευτούν το δέντρο, αυτό κόβεται και καταστρέφεται για να σπάσει η κατάρα.

 

8.Σκωτία

Μία παράδοση στους σκοτσέζικους γάμους είναι οι φίλοι και η οικογένεια του ζευγαριού να δένουν τη νύφη σε ένα δέντρο και να πετούν αηδιαστικά πράγματα πάνω της μέχρι το γάμο. Αν μπορεί να αντέξει αυτό, μπορεί να αντέξει τις δυσκολίες του γάμου.

 

9.Μαυριτανία

Στη Μαυριτανία, είναι σύνηθες για τη νύφη να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα κιλά πριν από το γάμο. Μήπως να μετακομίσουμε εκεί;

 

10.Ινδονησία

Οι νεόνυμφοι πρέπει να μείνουν κλεισμένοι στο σπίτι για τρεις ημέρες και νύχτες μετά το γάμο, ενώ απαγορεύεται η χρήση της τουαλέτας. Το ζευγάρι καταναλώνει ελάχιστες ποσότητες τροφίμων και ποτών. Το έθιμο αποσκοπεί στο να κάνουν υγιή παιδιά.

 

11.Φυλή των Μασάι

Ο πατέρας της νύφης ευλογεί την κόρη του με φτύσιμο στο κεφάλι και το στήθος της. Στη συνέχεια φεύγει από το χωριό με το σύζυγό της και δεν κοιτά πίσω από το φόβο του να μετατραπεί σε πέτρα.

 

12.Γερμανία

Το τελετουργικό αυτό εφαρμόζεται σε πολλά μέρη της Γερμανίας. Οι φίλοι τους φέρνουν νέα πιάτα ως δώρα και στη συνέχεια πρέπει να τα σπάσουν. Υποτίθεται ότι ο ήχος τρομάζει τα κακά πνεύματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ