6 χρήσιμες συμβουλές για τα μοναχοπαίδια σας - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η ανατροφή ενός και μοναδικού παιδιού έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και πράγματα που πρέπει να προσέξετε, συγκριτικά με το να μεγαλώνατε δύο ή περισσότερα παιδιά.

 Πάμε να δούμε όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μοναχοπαίδι σας...

 

Όση εγκράτεια και να θέλετε να δείξετε σε κάποια πράγματα που αφορούν την ανατροφή, είναι πολύ πιθανό να μεγαλώσετε ένα παιδί αρκετά εγωκεντρικό, αφού, λόγου χάρη, δεν έχει μάθει να μοιράζεται πράγματα.

Από την άλλη μεριά, η ψυχή του θα είναι ήρεμη, έχοντας πάρει όλη την αγάπη των γονιών του και με δεδομένο ότι το ενδιαφέρον τους είναι από την πρώτη στιγμή στραμμένο ολοκληρωτικά πάνω του.

Όταν έχετε μοναχοπαίδι, γλιτώνετε από όλους εκείνους τους καυγάδες που λαμβάνουν χώρα όταν υπάρχει αδελφάκι. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη οικογενειακή γαλήνη σε μόνιμη βάση!

Εφ'όσον το μεγαλώσετε σωστά, το μοναχοπαίδι θα γίνει ανεξάρτητο και θα μπορεί να στηρίζεται στις δυνάμεις του στη ζωή. Αν όμως γίνουν σοβαρά λάθη στην ανατροφή, θα γίνει το ακριβώς αντίθετο!

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι κάθε δυσκολία της ζωής θα του φανεί παιχνιδάκι. Αντιθέτως, επειδή ακριβώς έχει μεγαλώσει σε ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον, μπροστά σε κάποια προβλήματα θα νιώσει πελαγωμένο.

Ένα προφανές μειονέκτημα για ένα μοναχοπαίδι είναι ότι δεν έχει σταθερή παρέα, ένα στήριγμα, που θα ήταν ένα αδελφάκι. Έτσι, δεν μπορεί να μοιράζεται σκέψεις, προβληματισμούς και ανησυχίες με ένα δικό του άνθρωπο και μάλιστα κοντά στην ηλικία του. Γι'αυτό αρκετά ζευγάρια αποφασίζουν να κάνουν δεύτερο παιδί-μεταξύ άλλων-για να έχει παρέα το πρώτο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ