Ανάλυση σπέρματος με το κινητό σας: 45 εκ. ζευγάρια με πρόβλημα γονιμότητας - το 40% οφείλεται στον άνδρα

Εύκολα και γρήγορα μέσω μίας εφαρμογής στο κινητό θα μπορούν να κάνουν ανάλυση του σπέρμα τους.

Ένα μικρό φορητό σύστημα, το οποίο συνδέεται στο κινητό, και με το κατέβασμα της εφαρμογής επιτρέπει στους άντρες να εξετάσουν εκείνη την στιγμή όπου κι αν βρίσκονται το σπέρα τους.

Το ποσοστό ακριβειάς της εφαρμογής φτάνει, σύμφωνα με ερευνητές στις ΗΠΑ, το 98%.

 

Η συσκευή που συνδέεται με το κινητό και μέσα στην οποία τοποθετείται το σπέρμα (σε μια θήκη μιας χρήσης που μετά πετιέται), μετατρέπει την κάμερα του κινητού σε μικροσκόπιο, ενώ περιέχει ένα «τσιπάκι» που αναλύει το σπέρμα και στη συνέχεια στέλνει τα δεδομένα στην εφαρμογή του κινητού.

Η τελευταία καθοδηγεί τον χρήστη βήμα-βήμα για να ολοκληρώσει το τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου εμφανίζεται στην οθόνη του τηλεφώνου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Περισσότερα από 45 εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας και τουλάχιστον στο 40% των περιπτώσεων το πρόβλημα βρίσκεται στον άνδρα.

Οι επιστήμονες των νοσοκομείων Γενικό Μασαχουσέτης και Brigham and Women's της Βοστώνης, με επικεφαλής τον καθηγητή βιοϊατρικής μηχανικής Χαντί Σαφί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", ανέπτυξαν ένα νέο τεστ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι με ευκολία και φθηνά.

Το κόστος του συστήματος ανέρχεται περίπου στα 4,5 δολάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ