Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Φώτο - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κερατσίνι στην ιχθυόσκαλα με τους ψαράδες τα ξημερώματα

Την  Κεντρική Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι επισκέφθηκε σήμερα το πρωί o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενημερωθεί για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας και της εμπορίας ψαριών. 

"Δυστυχώς, το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει συνολικά την αλιεία, είναι ένα πλαίσιο απαρχαιωμένο, το οποίο δυσκολεύει πολύ τη δουλειά όλων όσων εμπλέκονται στον κλάδο", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του.


 
"Η αλιεία θα πρέπει να είναι ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας,
ένας δυναμικός πυλώνας του πρωτογενούς τομέα. Δυστυχώς, λόγω αυτού του απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου, αυτό δεν συμβαίνει", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Μία, επίσης, πολύ μεγάλη πρόκληση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι πως θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την αλιεία, να έρθουν στη θάλασσα και να συνεχίσουν τις δουλειές των πατεράδων τους, αλλά προσαρμοσμένη σε ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα έχει στο επίκεντρό του την προστασία των αποθεμάτων, έτσι ώστε η αλιεία να είναι πάντα βιώσιμη.


 
Με πολύ μεγάλη χαρά, ενημερώθηκα για πρωτοβουλίες νέων παιδιών, που έχουν αναλάβει το δύσκολο και εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο της εκπαίδευσης νέων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να έρθουν στη θάλασσα και αυτή είναι μία εξαιρετικά ενθαρρυντική και αισιόδοξη πρωτοβουλία".
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ