Έγκλημα στο Βύρωνα: Με κλάματα ο φοιτητής της ΑΣΟΕΕ υποστήριξε ότι δεν σκότωσε την στριπτιζέζ φίλη του αλλά ότι εκείνη έπεσε

Ένας 26χρονος φοιτητής της ΑΣΟΕΕ διατηρούσε σχέση με μια νεαρή στριπτιζέζ, μέχρι που η νεαρή σκοτώθηκε.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάρτιο του 2014 στον Βύρωνα και τώρα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών.

 

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, τα ξημερώματα της 30ης Μαρτίου του 2014 η Αναστασία επέστρεψε στο σπίτι της, όπου συγκατοικούσε με τον 26χρονο τους τελευταίους 8 μήνες στο Βύρωνα μετά την εργασία της.

Το ζευγάρι αφού επιδόθηκε σε χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, καβγάδισε άγρια για ακόμη μία φορά, επειδή ο 26χρονος της ζήτησε να σταματήσει τη δουλειά της.

Κατά την διάρκεια του τσακωμού τους βγήκαν στο μπαλκόνι, όπου ο 26χρονος, εκμεταλλευόμενος τη σωματική του δύναμη, έσπρωξε, βίαια, από τον εξώστη του 5ου ορόφου την Αναστασία με αποτέλεσμα να καταλήξει στο κενό και να επέλθει ακαριαία, ο θάνατός της. 

Ο 26χρονος φοιτητής, που σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, απολογούμενος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν έσπρωξε την Αναστασία και δεν κατάφερε να την κρατήσει όταν την είδε να κρέμεται από το σίδερο της απλώστρας των ρούχων. 

Ωστόσο, η προανακριτική του παραδοχή ότι έσπρωξε ο ίδιος την Αναστασία, σε συνδυασμό με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, οδήγησαν στην πρωτόδικη καταδίκη του.

Ο 28χρονος, σήμερα, φοιτητής γνώρισε τη νεαρή στριπτιζέζ το 2010, στο χώρο εργασίας της. 

 

Στην απολογία του, ο 28χρονος, σήμερα κατηγορούμενος υπερασπίσθηκε την αθωώτητά.

Μάλιστα έβαλε τα κλάματα, όταν περιέγραψε τις προσπάθειές του να κρατήσει την Αναστασία από το χέρι, ώστε να μη βρεθεί το κενό.

"Είμαι αθώος. Δεν την έσπρωξα. Δεν την πέταξα", ισχυρίστηκε στο Εφετείο.

"Κλείνω τα μάτια μου και δεν θυμάμαι πως άρχισε να πέφτει. Ήρθα στην Ελλάδα στα 15. 

Μπήκα στο πανεπιστήμιο. Μια βραδιά πήγα με έναν φίλο μου στο μαγαζί που η Αναστασία εργαζόταν ως χορεύτρια και τη γνώρισα. 

Η Αναστασία τότε δεν έπαιρνε ναρκωτικά. Κάποιες φορές έπινε, γιατί δεν γινόταν διαφορετικά στο χώρο που εργαζόταν", περιέγραψε και συνέχισε λέγοντας:

 

"Προσπαθούσα να τη βοηθήσω με ό,τι πρόβλημα είχε γιατί έμενε μόνη στην Ελλάδα. 

Προσπάθησα να την αποτραβήξω από τον κόσμο των ναρκωτικών, γιατί είχε αρχίσει να κάνει χρήση ηρωίνης. Έκανα και εγώ χρήση για να μπω στο μυαλό της, να βρω τρόπο να τη σώσω. 

Έπαιρνε χάπια γιατί δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Εκείνο το πρωί είχε μπει στο μπάνιο. 

Έκανε μπάνιο, έκατσε στο λαπ τοπ και κοιτούσε φωτογραφίες που της είχε στείλει η μητέρα της από το γάμο του αδελφού της και μπορεί να ενοχλήθηκε που η ίδια δεν είχε κάνει ακόμη οικογένεια. 

Εγώ έκατσα στην κουζίνα. Κάποια στιγμή την άκουσα να φωνάζει στα ρώσικα «Μάξιμε, βοήθεια»

Προχώρησα προς το μπαλκόνι και την είδα να κρέμεται. Την έπιασα από το δεξί χέρι. 

Δεν είχα τη δύναμη να την κρατήσω. Μου γλίστρησε. 

Το μόνο που σκέφτηκα ήταν να πάω στον αστυνομικό που είχαμε κάτω στην είσοδο, να του πω τι συνέβη και να ζητήσω βοήθεια".

 

Ο νεαρός άνδρας μίλησε και για την αρχή της σχέσης του με την Αναστασία. 

"Όταν τη γνώρισα ήταν άλλος άνθρωπος. 

Ήξερα ότι όταν μου μιλούσε άσχημα, δεν μιλούσε η Αναστασία, αλλά το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Ήξερα από ένα σημείο και μετά ότι μπορεί να είχε φύγει ο έρωτας, αλλά τη λυπόμουν, δεν μπορούσα να την αφήσω μόνη και αβοήθητη.

Μεταξύ μας δεν υπήρχε ζήλεια. Δεν τη ζήλευα για τη δουλειά της. Για μένα το μόνο ζήτημα ήταν το αλκοόλ και τα ναρκωτικά", είπε. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ