Το «διάγγελμα» του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα: Ένα παραλήρημα 20 λεπτών... εναντίον όλων και της γυναίκας του

Με ένα βίντεο 21 λεπτών και 22 δευτερολέπτων που ανέβηκε στo κανάλι του στο Υoutube λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και στη συνέχεια αναρτήθηκε στη σελίδα του στο facebook, ο Αρτέμης Σώρρας

Την ώρα που αναζητείται από την ελληνική αστυνομία για να εκτελεστεί το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, σχολιάζει την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε κάθειρξη οκτώ ετών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

 

Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα ενός «δικαστικού πραξικοπήματος» και στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί: «Το καθεστώς, ειδικά το δικαστικό καθεστώς σήμερα έκανε την πιο βρώμικη δουλειά που μπορούσε να κάνει ποτέ. Έγινε ένα δικαστικό πραξικόπημα.

 

Συνέλληνες, το κεφάλι σας ψηλά, από αυτό να καταλάβετε πόσο άδικο συμβαίνει στη χώρα μας και σε εμένα και σε τόσες δίκες. Εγώ δεν γίνεται να παραδοθώ και δεν παραδόθηκα ποτέ, διότι είμαι Έλληνας Κυρίαρχος Αυτόχθων Ιθαγενής και δεν είμαι της ιδιωτικής εταιρείας Ελληνικής Δημοκρατίας, ούτε του Βερολίνου ούτε της Ουάσιγκτον.

 

Ακόμη και σε Πρεσβείες μπορώ να ζητήσω άσυλο αλλά δεν θα το κάνω.

 

Ούτε πρόκειται να φύγω από τη χώρα, δεν έχω πού να πάω, η πατρίδα μου είναι εδώ, το χώμα των προγόνων μου είναι εδώ, θα κάτσω να πολεμήσω μέχρι το τέλος» λέει στην κάμερα ο Αρτέμης Σώρρας μέσα από ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό, φορώντας μαύρα και καθισμένος σε ένα μαύρο καναπέ.

 

Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» στέλνει μήνυμα ξεσηκωμού στους απανταχού «Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς», ζητώντας τους να συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή σε περίπτωση που ο ίδιος συλληφθεί και οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά και να «λιώσουν στις μηνύσεις» δημοσιογράφους, πολιτικούς και αστυνομικούς.

 

Μάλιστα επιρρίπτει ευθύνες στα μέλη της «Ελλήνων Πολιτεία», λέγοντας ότι αν τον είχαν ακούσει έγκαιρα, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί: «Συνέλληνές μου, συστρατευθείτε όλοι τις επόμενες ημέρες. Πρέπει να δείξετε μια δυναμική παρουσία όλοι οι πολεμιστές, να ενωθείτε όλοι, αυτό που συμβαίνει σε εμένα να συμβαίνει σε όλους.

Τι περιμένετε; Θυμάστε πριν λίγο καιρό που σας έλεγα, ελάτε όλοι να ενωθείτε γρήγορα, πάρτε λίγο βάρος από την πλάτη μου;

 

Αν με βάλουν φυλακή, να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση στη Βουλή μπροστά, να καταλάβουν όλοι ότι είστε πολλοί, με τα πανό σας για τα 600 δις που είναι δικά σας.

 

Έχει σημασία να κάνετε μήνυση σε κάθε δημοσιογράφο που δεν λέει την αλήθεια, να κάνετε μήνυση σε κάθε πολιτικό που πατάει το Σύνταγμα, σε όποιον αστυνομικό δεν κάνει τη δουλειά του. Λιώστε τους στις μηνύσεις».

 

Στο διάγγελμά του ο φυγόποινος Αρτέμης Σώρρας αναφέρεται και στη σύζυγό του Βάια Ρουγκλία Σώρρα, η οποία επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών και καταζητείται.

 

Όπως υποστηρίζει, εκείνη πληρώνει το τίμημα να είναι σύζυγος του προέδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις»: »Θέλω να αναφερθώ και στην ύπαρξη που είναι δίπλα μου 30 χρόνια.

 

Αυτή αυτή τη γυναίκα τη χτύπησαν για να χτυπήσουν εμένα. Σαφώς υπάρχει και ένα ανήλικο παιδί και θα βάλουν και εκείνη μέσα.

 

Αυτό είναι το τίμημα να έχεις εμένα δίπλα σου. Από την άλλη, ο πολεμιστής είναι έτοιμος να σκοτώσει ακόμη και αυτά που αγαπάει για το σκοπό της αποστολής και του αγώνα.

 

Μπορεί να ακούγεται φρικτό αλλά έτσι είναι, αλλιώς η η αποστολή δεν θα πετύχει. Μεγάλη μου τιμή για τη γυναίκα που είναι μαζί μου και όσο αντέξει».

 

Σε άλλο σημείο πάντως ο Αρτέμης Σώρρας «δείχνει» τη σύζυγό του πίσω και μπροστά από όλες τις εταιρείες, οι οποίες εμφανίζονται να οφείλουν σημαντικά ποσά στο Δημόσιο και σε πρώην συνεταίρους του.

 

«Ήξεραν όλη στην πόλη (Πάτρα) για μερικές επιχειρήσεις που είχε η γυναίκα μου. Διότι δεν είναι δικές μου οι επιχειρήσεις, καμία δεν είναι δικιά μου», λέει χαρακτηριστικά.

 

Όσον αφορά τη δικαστική διαμάχη που είχε με τον κουμπάρο του και έναν πρώην συνεταίρο του και για την οποία καταδικάστηκε την Παρασκευή σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, ο Αρτέμης Σώρρας υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία αστική διαφορά και όχι για κακούργημα όπως παρουσιάστηκε, ενώ ζητάει και τα ρέστα από τους αντιδικους: «Είναι ένα αστικό κομμάτι που έχουμε διαφορά 25.000 ευρώ, από χρήματα που έχει πάρει ο δικηγόρος από εμένα για υποθέσεις μου, έναντι 35.000 ευρώ που ήταν η πώληση του αυτοκινήτου του. Και του λέω, έλα να κάνουμε το λογαριασμό.

 

Μας έχουν σπάσει 150 γραφεία, έχει γίνει απόπειρα δολοφονίας με μαχαίρια με κατσαβίδια στη Θεσσαλονίκη, μας χτυπάνε σε πλατείες, είμαστε οι πιο νόμιμοι και να μας λένε εγκληματική οργάνωση; Το ανέχεστε; Μέχρι πότε;».

 

Το διάγγελμα του Αρτέμη Σώρρα κλείνει με τον ίδιο να στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα μέλη της “Ελλήνων Συνέλευσις”: «Μεγάλη τιμή για όλους εσάς που είστε αδέλφια μου, αίμα μου, η φυλή μου. Θα είμαι πάντα μαζί σας ακόμη και αν δεν είμαι μαζί σας. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς». 

 

Η εγγραφή του βίντεο διακόπτεται όχι από τον Αρτέμη Σώρρα αλλά από το πρόσωπο που τον καταγράφει, το οποίο πιθανολογείται ότι είναι η σύζυγός του.

Στο λιτό σκηνικό εκτός από το μαύρο καναπέ διακρίνεται και ένα σύμβολο, που είναι τοποθετημένο στο αριστερό μπράτσο. Πρόκειται για το διπλό πέλεκυ, τον οποίο επικαλείτο ο Αρτέμης Σώρρας στις ομιλίες του και «διακοσμούσε» με αυτόν τα γραφεία της “Ελλήνων Συνέλευσις”.

 

Στην αρχαιότητα ο διπλός πέλεκυς ή λάβρυς τοποθετούνταν σε οικοδόμημα ή αντικείμενο που βρισκόταν υπό υψηλή προστασία και με αυτό τον τρόπο οι Αρχαίοι προσδοκούσαν την αποφυγή κάποιας βεβήλωσης. Επίσης θεωρούνταν το κατ’ εξοχήν σύμβολο της καθαγίασης και της μύησης.

 

Εις βάρος του ζεύγους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ αναζητούνται τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αρτέμη Σώρρα, στην Πάτρα, όσο και στην Αθήνα. 

 

Παρά το απύθμενο θράσος και τις προκλητικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» είχε καταλάβει ότι ο κλοιός γύρω του συνεχώς στένευε.

Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για την πραγματική οικονομική του κατάσταση διαδέχονταν η μία την άλλη, ενώ άρχισαν να βγαίνουν στο «φως» και οι εις βάρος του μηνύσεις για απάτες.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύζυγος του Αρτέμη Σώρρα, Βάια Ρουγκλίου Σώρρα, ήταν παρούσα το πρωί της Παρασκευής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου θα εκδικαζόταν η μήνυση για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος που είχαν καταθέσει  εις βάρους τους ο κουμπάρος τους Φώτης Λεπίδας και ο πρώην συνεταίρος τους Γρηγόρης Δώσης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του Σώρρα βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο ελπίζοντας να πάρει αναβολή, αλλά όταν κατάλαβε ότι η δίκη θα γίνει κανονικά, έφυγε τρέχοντας.

 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και ξεκίνησε από την αστυνομία η επιχείρηση εντοπισμού του Αρτέμη Σώρρα και της συζύγου του. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν και με διάφορα πρόσωπα που τον γνωρίζουν, προσπαθώντας να συλλέξουν πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται ο Σώρρας και η σύζυγός του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ