"Απογειωτικές" μπρουσκέτες: Με φινόκιο, λεμόνι, πορτοκάλι, τζίντζερ, ο Άκης Πετρετζίκης στα κέφια του

Ένα πιάτο που θα σας "πάρει τα μυαλά". Φτιάξτε το βήμα - βήμα με οδηγίες του Άκη.

Συστατικά
½ μπαγκέτα
2κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
½ κ.γ. πιπέρι
½ κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 φινόκιο
λόλα πράσινη
½ μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Κόβουμε τη μπαγκέτα διαγώνια σε φέτες πάχους 1-2 εκ.
Τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά να φρυγανιστούν.
Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το ξύδι, το ξύσμα  λεμονιού και πορτοκαλιού, το τριμμένο τζίντζερ, το πιπέρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τη φλούδα από το πορτοκάλι και το λεμόνι προσέχοντας να αφαιρέσουμε και το λευκό κομμάτι της.
Κόβουμε με το μαχαίρι ενδιάμεσα από τις μεμβράνες τα φιλέτα και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Θέλουμε να μην υπάρχει κανένα ίχνος από την λευκή μεμβράνη.
Κόβουμε το φινόκιο στη μέση. Το μισό το ψιλοκόβουμε  και το άλλο μισό το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος.
Βάζουμε στο πιάτο το φρυγανισμένο ψωμί. Από πάνω βάζουμε τα φύλλα της λόλας, το φινόκιο και τη σάλτσα που έχουμε στο μπολ.
Διακοσμούμε με τα φιλέτα πορτοκαλιού και λεμονιού, τα φύλλα του φινόκιου, τις ροδέλες του κρεμμυδιού και σερβίρουμε. 

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ