Κρίμα : Ο πατέρας του Μπομπ Σφουγγαράκη ανακοίνωσε ότι έχει ΑLS την φοβερη νόσο του Stephen Hawking

Ο πατέρας - δημουργός του διάσημου παιδικού σόου κινουμένων σχεδίων πάσχει από την Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS), για την οποία δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα θεραπεία.

Ο 55χρονος Stephen Hillenburg ανακοίνωσε ο ίδιος με γραπτή ανακοίνωση πως πάσχει από την νόσο ALS.

"Ήθελα οι άνθρωποι να το μάθουν απ' ευθείας από εμένα", λέει, και προσθέτει πως θα συνεχίσει να εργάζεται για τη σειρά που είναι το πνευματικό του παιδί, υπεύθυνος για την οποία είναι από το 1999.

"Θα συνεχίσω να δουλεύω όσο θα μπορώ. Εγώ και η οικογένεια μου είμαστε ευγνώμονες για την αγάπη του κόσμου", τονίζει στην ανακοίνωσή του, όπως αναφέρει η Huffington Post.

Ο Stephen Hillenburg έγινε γνωστός για τη σειρά στο κανάλι Nickelodeon "SpongeBob SquarePants", γνωστή στη χώρα μας ως "Μπομπ Σφουγγαράκης".

Ο ίδιος μάλιστα στο παρελθόν σπούδασε θαλάσσια βιολογία.

Πρόκειται για την ίδια νόσο από την οποία πάσχει ο διάσημος φυσικός Stephen Hawking.

Η συγκεκριμένη νόσος συμβαίνει σε ένα έως τρία άτομα ανά 100.000. Μια κληρονομική μορφή της νόσου εμφανίζεται από 5 με 10 τοις εκατό των περιπτώσεων.

Αλλά στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, οι γιατροί δεν ξέρουν ακόμα γιατί η ALS συμβαίνει σε ορισμένα άτομα και όχι σε άλλα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ