Παιδεραστής προσποιούνταν στο Διαδίκτυο ότι είναι ο Τζάστιν Μπίμπερ- Αποπλάνησε 157 παιδιά και βίασε 3!

Κατηγορίες για περισσότερες από 900 κακουργηματικές πράξεις που συνδέονται με αποπλάνηση ανηλίκου, παιδεραστία και παιδική πορνογραφία απαγγέλθηκαν εις βάρος ενός 42χρονου στην Αυστραλία, ο οποίος προσποιούνταν στο Διαδίκτυο ότι ήταν ο Τζάστιν Μπίμπερ. 

Ο άνδρας αυτός αποπλανούσε παιδιά υποδυόμενος τον Kαναδό τραγουδιστή, ανακοίνωσε η αστυνομία του Κουίνσλαντ.
Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούν 931 κακουργηματικές πράξεις, περιλαμβανομένων τριών βιασμών, που αφορούν 157 ανήλικα θύματα σε όλο τον κόσμο.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Τζον Ρους χαρακτήρισε "ειλικρινά φρικτές" τις κατηγορίες και προειδοποίησε τους νεαρούς θαυμαστές του τραγουδιστή και τους γονείς να είναι σε επαγρύπνηση.
"Το γεγονός ότι τόσα πολλά παιδιά μπορούσαν να πιστέψουν ότι επικοινωνούν με τη συγκεκριμένη διασημότητα υπογραμμίζει την ανάγκη να σκεφτούμε στα σοβαρά για τον τρόπο που εμείς ως κοινωνία εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο", δήλωσε ο Ρους.

Η αστυνομία του Κουίνσλαντ επιβεβαίωσε ότι η έρευνα που διεξάγεται περιλαμβάνει ξένες αρχές.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τη γερμανική αστυνομία και το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.
Από τα φερόμενα ως θύματα τα 50 βρίσκονται στις ΗΠΑ, έως και 20 βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και έξι στην Αυστραλία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο 42χρονος χρησιμοποιούσε "πολλαπλές διαδικτυακές πλατφόρμες" περιλαμβανομένου του Facebook και του Skype για να επικοινωνεί με τα παιδιά, είπε η αστυνομία. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου του Μπρισμπέιν στις 6 Απριλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ