Κρήτη: Ποινή κάθειρξης 54 ετών σε δάσκαλο για ασέλγεια σε βάρος παιδιών - Τον είδαν μέσα από την κάμερα

Σε ποινή κάθειρξης 54 χρόνων καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ένας 53χρονος δάσκαλος, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών στην Ιεράπετρα Λασιθίου. 

Ο 53χρονος, που δίδασκε σε δημοτικό σχολείο στην Ιεράπετρα, είχε συλληφθεί πέρυσι τον Φεβρουάριο μετά την καταγγελία των γονέων ενός 8χρονου κοριτσιού -στο οποίο έκανε ιδιαίτερα μαθήματα- βάσει υλικού από κάμερα που τοποθέτησαν και κατέγραψαν τις κινήσεις του στο δωμάτιο του παιδιού.

 

Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του, για ασέλγεια ανηλίκων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον έκρινε ένοχο για τις 4 από τις 14 περιπτώσεις που κατηγορείτο, επιβάλλοντας του συνολική ποινή κάθειρξης 54 χρόνων, που συγχωνεύεται στα 25 χρόνια, και χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.  

 

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, ο εκπαιδευτικός μολονότι είχε παραδεχθεί την ασέλγεια σε βάρος της 8χρονης, είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στις άλλες περιπτώσεις για τις οποίες είχε επίσης γίνει καταγγελία. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ