Τα «χρυσά» παιδιά της Καβάλας, στους «Φάρους» του COSMOTE HISTORY

Δυο 16χρονους νέους από την Καβάλα, που έχουν γίνει διεθνώς γνωστοί, τον νεότερο κατασκευαστή ρομπότ στον κόσμο, Δημήτρη Χατζή, και την παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων στο σκάκι, Σταυρούλα Τσολακίδου, φιλοξενεί το 4ο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Φάροι», παραγωγής COSMOTE TV, που προβάλλεται την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 23.00, στο COSMOTE HISTORY.

Ο Δημήτρης Χατζής, σε ηλικία 16 ετών, αποτελεί τον νεότερο κατασκευαστή ρομπότ στον κόσμο, που έχει δημιουργήσει ένα από τα λίγα 3D ρομπότ. Πρόκειται για τον Τρούπι, ένα ανθρωποειδές ρομπότ, που κάνει κινήσεις και συνομιλεί με τον χειριστή του.

 

Η περίπτωση του νεαρού μαθητή Λυκείου από την Καβάλα έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και συγκεκριμένα του κορυφαίου πανεπιστήμιου ΜΙΤ ενώ πρόσφατα έλαβε και τον Έπαινο Νεανικής Πρωτοβουλίας και Επιχειρηματικότητας από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας «Κούρος».  

 

Η Σταυρούλα Τσολακίδου, η αποκαλούμενη «νεαρή βασίλισσα» του σκακιού, είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων στο σκάκι έχοντας κατακτήσει τρία συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα (το τρίτο λίγο μετά τη συνέντευξή της στην εκπομπή «Φάροι»). Μάλιστα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, το οποίο έγινε στη Ρωσία, η 16χρονη από την Καβάλα κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση, με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες και αναδείχθηκε πανηγυρικά παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων. 

 

Η εκπομπή «Φάροι» προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στις 23.00 και σε επόμενη προβολή κάθε Τετάρτη στις 17.00, ενώ είναι διαθέσιμη και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. 

 

Οι «Φάροι» εντάσσονται στον νέο κύκλο πρωτότυπων εκπομπών και σειρών ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, που θα κάνουν φέτος πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ