Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η Άννα Βαγενά ξέσπασε σε κλάματα στη Βουλή στη συζήτηση για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ήταν η ίδια που είχε καταθέσει την ερώτηση, μετέφερε  συγκινημένη στη Βουλή την εμπειρία της από την μετάβασή της στη Βουλγαρία για την αποτέφρωση της σορού του συζύγου της Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί εμείς να έχουμε μεσαίωνα και η Βουλγαρία όχι, λες και στη γειτονική αυτή χώρα δεν είναι θρήσκοι». «Είμαστε όλοι δίπλα σας», της είπε νωρίτερα, εμφανώς συγκινημένος ο προεδρεύων, έβδομος αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης.

Ο κ.Σκουρλέτης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι θα δίνεται και σε ιδιώτες η δυνατότητα να συστήνουν Κέντρα Αποτέφρωσης νεκρών, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα από το υπουργό Εσωτερικών. «Αποτελεί δέσμευσή μας να φέρουμε αυτή τη ρύθμιση για τους ιδιώτες από τη στιγμή που κάποιοι δήμοι δεν αντιλαμβάνονται το καθήκον τους να συγκροτήσουν κέντρα αποτέφρωσης.

Υπάρχουν κάποιες σκοταδιστικές δυνάμεις που εμποδίζουν τη διαδικασία για αυτό πρέπει να σχηματιστεί ένα μέτωπο προοδευτικών ανθρώπων που θα δημιουργήσει όρους πίεσης, για να αναγνωριστεί στην πράξη το ατομικό δικαίωμα επιλογής τύπου κηδείας», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ