Η Τζέιν Φόντα σοκάρει: "Έπεσα θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήμουν παιδί

Σε μια πολύ αποκαλυπτική εξομολόγηση προχώρησε η Τζέιν Φόντα κατά τη διάρκεια μιας από κοινού συνέντευξής της με την ηθοποιό Μπρι Λάρσον για το περιοδικό Net-a-Porter, αποφασίζοντας να μιλήσει για πρώτη φορά σχετικά με το ότι όταν ήταν παιδί έπεσε θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης.    

«Για να σας δείξω την έκταση των συνεπειών που έχει η πατριαρχία στα θηλυκά, έπεσα θύμα βιασμού, κακοποιήθηκα σεξουαλικά σαν παιδί και απολύθηκα, επειδή δεν κοιμήθηκα με το αφεντικό μου», είπε χαρακτηριστικά η Τζέιν Φόντα. «Πάντα πίστευα πως ήταν δικό μου το λάθος, πως δεν έκανα ή δεν είπα το σωστό πράγμα», προσθέτει.  

Λόγω αυτού ακριβώς του «σκοτεινού» της παρελθόντος, η Τζέιν Φόντα ανέλαβε από νωρίς ενεργό ρόλο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών- είναι θερμή υποστηρίκτρια της κίνησης V-Day, που εργάζεται για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών και το 2001 ίδρυσε το «Jane Fonda Center for Adolescent Reproductive Health» στο Πανεπιστήμιο Emory.  

 «Γνωρίζω νεαρά κορίτσια που έχουν πέσει θύματα βιασμού και δεν ήξεραν καν πως ήταν βιασμός», λέει η Φόντα. «Πιστεύουν, "Πρέπει να ήταν επειδή είπα 'Όχι' με λάθος τρόπο". Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που κατάφερε η κινητοποίηση των γυναικών είναι να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πως ο βιασμός και η κακοποίηση δεν είναι δικά μας λάθη. Μας βίασαν και αυτό δεν είναι σωστό», καταλήγει στην συνέντευξή της.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ