Το δύο φορές βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο προσκαλεί σε δείπνο "υψηλής ευφυΐας"

Περνάς από την είσοδο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών , παίρνεις μία ανάσα σύγχρονου και πρωτοποριακού πολιτισμού καθώς το ασανσέρ σκαρφαλώνει στον 6ο του υπέροχου κτιρίου στο Νέο Κόσμο .   

Ανεβαίνεις ψηλά για να δειπνήσεις με πιάτο την φωτισμένη Ακρόπολη  και τον λαμπερό Λυκαβηττό της νύχτας . To εστιατόριο Χύτρα (Hytra)  βρίσκεται στην ....κορυφή  της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. 

Όταν πηγαίνω είμαι αποφασισμένη να γευτώ και να μυρίσω να δω και να απολαύσω με όλες τις αισθήσεις μου.


Ο σεφ Τάσος Μαντής εδώ και δύο χρόνια υπογράφει την  Ελληνική - Δημιουργική κουζίνα, με εκλεκτά υλικά σε αυτό το κομψό εστιατόριο σε  design με την επιμέλεια του βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Divercity .

 

Αυτήν την εβδομάδα όμως η HYTRA  μας  προσκαλεί  ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΙΠΝΟ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ: Σε ένα σκηνικό που θυμίζει σαλόνι σπιτιού, οι προσκεκλημένοι θα μοιραστούν κάτι περισσότερο από ένα δείπνο, θα κληθούν να συζητήσουν και να επιχειρηματολογήσουν για τις τροφές και τις πιθανές αποφάσεις τους. Σκέψεις και προκλήσεις του νου από ένα μενού που δημιουργήθηκε με το σκεπτικό ότι η απόλαυση τελικά περνάει πρώτα από τον εγκέφαλο. 

Ιδού το μενού που δοκίμασα εγώ:

Το 2010, στο εστιατόριο απονεμήθηκε το πρώτο του αστέρι Michelin, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. 

Το 2012 η Hytra βραβεύτηκε με ένα δεύτερο αστέρι Michelin, που αποτελεί το πρώτο αστέρι για το εστιατόριο «Γαλάζια Hytra», που φιλοξενείτο στο Westin Resort  της Βουλιαγμένης . 

«Γαλάζια Hytra»

Μακαρόνια από μελάνι σουπιάς, ψωμί ζυμωμένο με γάλα και μαύρο χαρουπάλευρο, σολωμός ψητός, λαβράκι, εξαιρετικά γλυκά και gourmet προτάσεις που δημιουργούνται με βάση ελληνικά προϊόντα και ελληνικές γεύσεις. 

Το εστιατόριο Hytra συνδυάζει υπέροχα την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία, προσφέροντας ένα γεύμα υψηλών προδιαγραφών. Τους ζεστούς μήνες του χρόνου μεταφέρεται στον 7ο όροφο του κτιρίου για να απολαύσετε ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό με πανοραμική θέα της Ακρόπολης, του λόφου του Λυκαβηττού και του ορίζοντα της πόλης. 

Ειρήνη Νικολοπούλου 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ